Rendkívüli történelemóra a Refiben


2010-02-14 13:03:46  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Rendkívüli történelemóra a Refiben főképe
Tegnap a 6. órában a Református Kollégium Gimnáziumának végzős tanulóinak tartott rendkívüli történelemórát Elek István közíró az intézmény dísztermében. A téma a rendszerváltás időszaka volt, az 1988 és 1990 közötti politikai rendszer.
-Huszadik éve lesz most tavasszal az első szabad választásnak, ezért én, mint valamikori rendszerváltoztatást előkészítő értelmiség tartok ma erről előadást a diákoknak - mondta el a közíró.
Elek István az MR1-Kossuth Rádió sorozatában több mint egy éve közéleti személyiségeket faggat korabeli szerepükről. Az 1990 előtti államszocializmus ellenfeleit, a demokratikus ellenzék tagjait, a hatalmat vonakodva átadókat, az MSZMP reformköröseit és a rendszert védő politikusokat egyaránt megszólaltatta. Harmincnál több nézőpontból vehetjük át a rendszerváltoztatás sorsfordító időszakának történetét.

Az óra végén a diákok kérdéseket tehettek fel a közírónak.

További információ az előadással kapcsolatban: www.europatarsasag.hu, valamint Elek István: Rendszerváltoztatók húsz év után c. kiadványa


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!