Hónapok óta elvették a nyugdíját


2014-04-22 12:46:54  | cikk:  | 


A rendelkezésre álló adatok szerint fenyegetéssel és erőszakkal vette el több ízben is egy Pápa környékén élő férfinek a nyugdíja nagy részét az a két közeli faluban élő gyanúsított, akiket 2014. április 14-én fogtak el a Pápai Rendőrkapitányság rendőrei.

A nyomozás adatai szerint a sértett és felesége több éve fogadta be magához a 62 éves S. G.-t, aki ettől kezdve velük élt egy fedél alatt. Idővel a férfi és a sértett felesége, az 59 éves V. L.-né között szerelmi viszony alakult ki, majd három hónapja elköltöztek egy közeli településre. A költözés óta az elhagyott férjet minden nyugdíjfizetés napján felkeresték és erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerítették, hogy a helyi postán vegye fel a nyugdíját és annak nagy részét adja át számukra. A sértett tartott a két személytől, mivel korábban, ha ellenállt, S. G. bántalmazta.

A Pápai Rendőrkapitányság rendőrei 2014. április 14-én a délelőtti órákban csaptak le a két gyanúsítottra, akik aznap is felkeresték a sértettet. Miután a férfi felvette a postahivatalban a nyugdíját, az utcán elvették tőle azt és mindössze 9.050 forintot adtak vissza számára. A feleség táskájában a nyomozók megtalálták a pénzt és a férj nyugdíjszelvényét is.

A Pápai Rendőrkapitányság S.G.-t és V.L-nét őrizetbe vette. Ellenük rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Képek:

nincsenek képek