Elrajtolt az NB III-as bajnokság


2009-08-24 13:55:26  | cikk:  | 


Augusztus 16-án a szombathelyi Haladás ellen kezdte meg a 2009/2010-es bajnoki szezont a Lombard Pápa NB III-as labdarúgócsapata. Gyakorlatilag a semmiből kellett 2 hónap alatt egy ütőképes csapatot kialakítani, a szakmai stáb – az utánpótlás koordinálása mellett - erre a feladatra Nagy Mihályt látta a legalkalmasabbnak. A szakember 4 év után tért vissza Pápára, ahol 2005-ig, csakúgy mint most, az utánpótlásért volt felelős. Nagy nem egyedül vette nyakába az edzői sípot, munkáját Siska Attila és Jakab Csaba kapusedző segíti.

A kezdetekről a tréner elmondta, hogy az ország különböző pontjairól (Békéscsaba, Győr, Celldömölk, Siófok, Kaposvár, Balatonlelle, Székesfehérvár) összeválogatott csapatnak mind taktikailag, mind kondicionálisan van mit fejlődnie, „talán január végére lesznek olyan állapotban, mai említésre méltó, mostani edzettségük kritikán aluli.” A pápai vonalat Nyári Ádám és Megyesi Richárd képviseli, de Mayer Szabolcsot is sikerült leigazolni Zalaegerszegről, aki korábban már erősítette a pápai keretet.

A bajnokság mindezeket szem előtt tartva nehéznek ígérkezik, a pápaiak menetelése nagyban függ attól is, hogy az NB I-es keretből a keretszűkítés után mennyien és milyen minőségben tudnak visszajátszani. Mindenesetre a tavaszi szezon már könnyebbnek ígérkezik, hisz addigra már nem lesznek erőnléti problémák és a taktikai hiányosságokat is sikerül pótolni.

Augusztus 16-án Szombathelyen a pápai csapat szoros mérkőzésen 1-0 ás vereséget szenvedett. A 2. fordulóban múlt vasárnap, a Sárvár otthonában Borsi bűntetőből szerzett találatával másodszor is vesztesen hagyta el a pályát Nagy Mihály csapata. Eddigi mérlegükön vasárnap 17 órai kezdettel tudnak javítani, ezúttal már hazai pályán.

Sorsolás:

Augusztus 30. Lombard Pápa II – Csesztreg

Szeptember 5. Csorna - Lombard Pápa II

Szeptember 13. Lombard Pápa II – MTE 1904

Szeptember 19. Körmend - Lombard Pápa II

Október 4. Lombard Pápa II – Veszprém

Október 11. Lipót - Lombard Pápa II

Október 17. Badacsonytomaj - Lombard Pápa II

Október 25. Lombard Pápa II – Répcelak

November 7. Celldömölk - Lombard Pápa II

November 15. Lombard Pápa II – Büki TK

November 21. Sopron - Lombard Pápa II


Haraszti Gábor


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!