Passiójátékkal zárták a nagyhét programjait


2014-04-18 16:32:42  | cikk: mo  | 


Passiójátékkal zárták a nagyhét programjait főképe
Passiójátékkal zárta a nagyhét programjait a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola. Az intézményben számos ünnepre hangoló programot szerveztek a diákoknak, a szünet előtti napokban pedig a Nemescsó-Meszlen-Acsád-Kőszegdoroszlói Társult Evangélikus Egyházközség fiatalokból álló csoportja érkezett az evangélikus templomba. A 26 főből csoport Jézus szenvedéstörténetét mutatta be a gyerekeknek, a bibliai történeteket ifjúsági énekekkel és zenével kísérték.
Németh Katalin érdeklődésünkre elmondta, nagyon várták az egyházközség tagjait. A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola lelkésze hozzátette, a Nemescsó-Meszlen-Acsád-Kőszegdoroszlói Társult Evangélikus Egyházközség tagjai hatodik esztendeje folytatnak passiókörutat, minden évben meglátogatnak egy-egy egyházközséget. Klasszikus passiójátékot adnak elő, melyben nagy hangsúlyt fektetnek az élőzenei kíséretre. A csoportban az általános iskolásoktól a felnőttekig minden korosztály képviselteti magát. A színdarab Jézus szenvedéstörténetét beszéli el, a Jeruzsálembe történő bevonulástól a keresztrefeszítésig. A csoportot Kalincsák Balázs és felesége, Varga Katalin kísérte el. A passiójáték összeállításában is ők segítették a résztvevőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!