Átvette megbízólevelét dr. Kovács Zoltán


2014-04-18 01:10:15  | cikk: HuHa  | 


Átvette megbízólevelét dr. Kovács Zoltán főképe
Ünnepélyes keretek között vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét a választási bizottság elnökhelyettesétől dr. Kovács Zoltán csütörtök délután. A ceremóniát a Városháza nagy tanácstermében tartották, közel száz meghívott vendég előtt.
A megjelenteket Müller Sára és Müller Kata köszöntötte népdalokkal, majd Kincses László szavalatát hallhatták a jelenlévők. A 2014-es országgyűlési választások Veszprém megye 04. számú választókerületére vonatkozó eredményét dr. Böröczky Miklós, a választási bizottság elnökhelyettese ismertette. Mint mondta, a választókerületben 72 400 választópolgár volt jogosult az urnákhoz járulni, közülük 44 211—en éltek szavazati jogukkal, ami 60,73 százalékos részvételi arányt jelent. Az érvényes szavazatot leadók száma 43 641 volt. A választókerületben induló tíz képviselőjelölt közül Ferenczi Gábor 10 030 (22,98 %), Király Jenny 28 (0,06 %), Hernádi Tamás 164 (0,38 %), Királyné Ferencz Ildikó 53 (0,12 %), Horváth Sándor 62 (0,14 %), Pászli Ferenc 176 (0,4%), Nyőgér István 1274 (2,92 %), Gőgös Zoltán 9 485 (21,73 %), dr. Kovács Zoltán 22 246 (50,98 %) és Mészáros Szabolcs 123 (0,28 %) szavazatot kapott.
-A törvény értelmében az egyéni választókerület képviselője az a személy lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta. Veszprém megye 04. számú országgyűlési egyéni választókerületében a választás eredményes volt, az egyéni országgyűlési képviselő dr. Kovács Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje lett –összegezte az eredményeket az elnökhelyettes. Az eredményhirdetést követően a jelenlévők vastapssal gratuláltak a győztesnek, akinek dr. Böröczky Miklós adta át megbízólevelét.
A régi-új képviselő beszédében megköszönte a választási szervek és a szavazatszámláló bizottságok munkáját és külön megköszönte mindazoknak a tevékenységét, akik segítették őt a kampány idején és már azt megelőzően is.
-Ami igazán tiszteletre méltó, az a bizalom, amit az emberektől kaptam, a több mint húszezer szavazattal, ami azt is jelenti, hogy a régi választási rendszer szerint is ismét első körben lettem volna nyertes a választásokon. A győzelem azonban csak egy napig tart, örülünk a választások éjszakáján és a következő napon, kipihenve a fáradalmakat, de aztán újból kezdődik a munka és járni kell azt az utat, amit a választók rám bíztak – fogalmazott, hozzátéve, ennek a hosszú ideje tartó bizalomnak mindenképpen szeretne megfelelni.
Dr. Kovács Zoltán beszéde végén elérzékenyülve mondott köszönetet családjának és megcsókolta jelen lévő édesanyját. Az ünnepi ceremónia pezsgős koccintással zárult, melyen a térség megválasztott új országgyűlési képviselője külön is megköszönte kampányfőnöke, Áldozó Tamás munkáját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!