Ütemterv szerint halad az építkezés az Arany János utcai hajléktalanszállón


2014-04-18 00:03:12  | cikk: HuHa  | 


Ütemterv szerint halad az építkezés az Arany János utcai hajléktalanszállón főképe
286 négyzetméter hasznos alapterületűvé bővítették az Arany János utcai hajléktalanszállót, mely így huszonnyolc fő befogadására lesz alkalmas, ezáltal pedig minden ellátott egy épületben kaphat helyet. Az épület bővítésére és korszerűsítésére 90 millió forint áll rendelkezésre egy 100 százalék támogatási intenzitású európai uniós projekt keretében, melyet a Hajléktalanszálló korszerűsítése és bővítése, Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézményénél című sikeres pályázaton nyert el a város. Az építési munkálatok múlt év őszén kezdődtek el és az ütemterv szerint haladnak, ezt mutatták meg ma a sajtó képviselőinek.
A sajtótájékoztatón Németh Csaba projektmenedzser elmondta, a kivitelezési munkák az udvari toldaléképületek elbontásával és a szálló tetőszerkezetének bontásával kezdődtek, hiszen kétszintes épületté bővítették a korábbi lakóházat. Mindkét szinten folyosót, lakószobákat, vizesblokkokat és közösségi teret alakítottak ki, ez azt jelentette, hogy a régi épületbelső szerkezetét és alaprajzát is át kellett alakítani.
-Az épület szerkezetépítési és tetőfedési munkái elkészültek, a nyílászárókat beépítették, jelenleg pedig belső munkák folynak, így a gépészeti alapszereléseket és a szakipari munkák előkészítését végzi a kivitelező – sorolta a projektmenedzser, hozzátéve, az épület közel 70 százalékos készültségi szinten áll, a munkák befejezése nyár közepére várható. A kivitelező cég vezetője, Zsegraics Gyula arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, jelenleg a falszigetelés előkészítése zajlik, és mostanra eldőlt az is, hogy milyen burkolatokkal fedik majd a belső tereket. A helyiségeket járólappal burkolják, az ajtók és az ajtótokok fémből készülnek, a festési, burkolási munkák után pedig a szerelvényezési feladatokat kell elvégezni.
Az építkezésen túl eszközbeszerzést és képzést is tartalmaz a projekt. Az előbbi keretében informatikai eszközökkel szerelik fel az épületet és a hajléktalanszállók kötelező berendezéseit - a zárható, biztonságos szekrényeket - szerzik be a rendelkezésre álló forrásból. A közbeszerzési eljárást elindították, így várhatóan a nyáron megérkeznek ezek is a szállóba – tudtuk meg Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezetőtől. Az igazgatóasszony azt is elmondta, a képzések a beszerzendő számítógépek használatának ellátottakkal való megismertetését célozzák, hiszen ezzel erősödhetnek társas kapcsolataik és a számítógépes ismeretek javíthatják a munka világába való visszatérés esélyeit. A másik képzés keretében az új környezet befogadását és a beilleszkedést segítő tréninget tartanak az ellátottak és az itt dolgozók részvételével.
Szalainé Tihanyi Andrea arról is szólt, a megújuló, kibővülő hajléktalanszálló nemcsak az ellátottak számára nyújt komfortosabb lakhatási körülményeket, hanem a dolgozók munkakörülményeit is jelentősen javítja, hiszen számukra külön bejáratú irodát és vizesblokkot alakítottak ki, munkájukat pedig számítógép segíti majd. Az Arany János utcai épületbe a tervek szerint augusztusban költözhetnek vissza az ellátottak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!