Újra hódít a Sing Sing Sing


2010-02-14 10:50:57  | cikk: mo  | 


A Vajda-bérlet keretében tegnap a nagy sikerű Sing Sing Sing2 mucical-showt láthatta a pápai közönség a JMK színházépületében. Sing Sing Sing2, ugyanis a rendező-koreográfus, Szakál Attila az elmúlt évad sikere után másodszor állította színpadra a darabot. Ezúttal felújított díszlet, kivetített hangulatfokozó elemek, új jelmezek és látványos koreográfiák várták közönséget ebben a nagyszabású műsorban.
 - Most egészen új műsort állítottunk össze, az előző showból nem maradt meg egy dal sem. Igyekszünk a népszerű, ismert musicalekből a legkedveltebb számokat bemutatni a közönségnek, mintegy kedvcsinálóként. Célunk a szórakoztatás és az, hogy igényes kikapcsolódást nyújtsunk azoknak embereknek, akik kedvelik ezt a műfajt – mondta Szakál Attila, a show rendező-koreográfusa.
Az előadásban olyan musicalekből hallhattak részleteket a nézők, mint a Swing Kids, Jekyll & Hyde, Macskák, Nyomorultak, István, a király, Mamma Mia, Szép nyári nap, Aida vagy a Diótörő. A veszprémi társulatot Halas Adelaida, Módri Györgyi, Kőrösi Csaba és Szeles József mellett Szűcs Krisztina és Keresztes Gábor képviselte, míg Füredi Nikolett és Vastag Csaba mellett a székesfehérvári színházból Buch Tibor és a veszprémi Keller János lépett színpadra. A show egy sztárvendéggel is meglepte közönségét. A Sing Sing Sing2 musical kavalkád meglepetésvendége Feke Pál volt. A fiatal és tehetséges musical énekest az előadás előtt kérdeztük pályájáról, zenéről, életéről.

- 2008-ban az István, a király című rockopera szereplőválogatásán, a Társulat elnevezésű műsorban Ön megnyerte István főszerepét. Mit jelentett ez akkor az Ön számára, mekkora lökést adott a pályájának, hiszen már korábban is számos főszerepet játszott a legnagyobb hazai és külföldi musicalekben.
- Nagyon sok minden történt az elmúlt másfél évben. Nyilván amikor az ember fiatal, akkor mindig arra vágyik, hogy megmutathassa magát a különféle csatornákon. A Társulat egy hatalmas döntés volt az életemben, hiszen akkor már havonta kb. 20 előadást játszottam, és mindezt félre kellett tennem. De aztán jött egy másfél éves időszak, ami teljesen megváltoztatta a pályámat. Egyrészt azért, mert eljátszhattam Istvánt Szörényi - Bródy rockoperájában, ami egy hatalmas dolog, több mint 300 000 ember látta élőben a produkciót. De a Csináljuk a fesztivált! című műsorbeli győzelmem, és az Új világ vár lemezem sem jöhetett volna létre, ha nincs a Társulat.

- Ha már a lemeznél tartunk, 2009-ben jelent meg az új album. Milyen elv vezérelt a lemez összeállításánál, hogyan épül fel?
- Köszönöm a kérdést. Ez azért is nagyon fontos nekem, mert éppen néhány nappal ezelőtt lett aranylemez az Új világ vár című albumom. Nagy büszkeség a számunkra, mert az a munka, amit belefektettünk, most megtérülni látszik. 70 tagú szimfonikus zenekar játszik rajta a saját zenekarom mellett, akik a szakmának szintén a legjobb muzsikusai. A lemezen egy másik oldalamat szerettem volna megmutatni a közönségnek, ezen most nem musicalek és rockoperák vannak, hanem filmzenék, világslágerek és saját dalok. Biztos nagy meglepetés volt tőlem, hiszen a Társulat után mindenki musicaleket várt, de én örülök, hogy elkalandozhattam a zene egyéb területeire is.

- Ebből a rövid beszélgetésből is kiderül, hogy eddigi élete során már sok mindenben kipróbálta magát. Mivel foglalkozik mostanában, mire készül most?
- Nemrég forgattunk egy háromrészes televíziós filmet, ami márciusban kerül adásba. Ez különösen nagy odafigyelést igényelt. Ami most nekem igazán új, az egy 16 részes televíziós műsor, amiben a műsorvezető szerepét töltöm be. A sorozat a Duna Tv-ben kerül adásba szombat esténként, A Zene az kell címmel. Ebben tulajdonképpen az aktuális hazai, zenés produkciókat mutatjuk be. Emellett a Madách Színházban játszom a Spamalot című musicalben, ami egy nagy kihívás, mert nem énekesi feladatokat látok el benne, hanem elsősorban mint prózai színész próbálhatom ki magam.

- A rengeteg fellépés és munka mellett mennyire jut ideje a pihenésre?
- Most valóban arról szól az életem, hogy fellépésről fellépésre járok, pörögnek az események körülöttem. De nem panaszkodhatok a tekintetben sem, hogy nem tudok pihenni, mert az elmúlt hónapok például lazábbak voltak. Ez arra is jó volt, hogy kicsit vissza tudtam tekinteni az elmúlt fellépésekre, feladatokra. De mindenképpen a színház és a televízió az első, a pörgés nem áll meg… remélem.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!