Refis diákok kiállítása a református templomban


2014-04-17 01:28:29  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Refis diákok kiállítása a református templomban főképe
A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan ifjú képzőművész-palánták alkotásaiból nyílt kiállítás a református templomban. Az olajfestményektől kezdve egészen az akvarellekig bezárólag többféle technikát felvonultató tárlat a református gimnázium képzőművészeti tagozatos diákjainak a tehetségét dicséri.
A húsvéti kiállítás összeállítására ifj. Márkus Mihály lelkipásztor és a presbitérium kérte fel a refiseket, akik nagy örömmel tettek eleget a szép feladatnak – tudtuk meg Kerpel Pétertől, a képzőművészeti tanszak vezetőjétől. – Az elmúlt hónapokban erre a témára is készülve alkottak a gyerekek, az elkészült munkákból pedig egy válogatást lehet látni a templom falain. Az alapszempont szerint nem közvetlenül a húsvéti történések ábrázolása volt a feladat, hanem az elmúlás, az újjászületés, az élet motívumait kellett belekomponálni az alkotásokba. A mostani kiállításunkon a festői anyag dominál. Elsősorban olajtechnikával dolgoztak a tanulók, de láthatunk például tempera- és akrilképet is. Leginkább realista alkotások születtek, ugyanakkor többek között montázsok, illetve az avantgárd irányzatba tartozó művek is színesítik az összképet. Diákjaink a tanáraik vezetése mellett gondosan körüljárták a témát, és ezúttal is színvonalas munkákat készítettek – fogalmazott a tapasztalt refis művész-tanár.
Mint mondta, a képzőművészeti tanszak mindegyik osztálya hozzájárult a kiállítási anyaghoz, amelyet így tízedikes, tizenegyedikes, valamint tizenkettedikes diákok művei alkotnak. Kerpel Péter megjegyezte, a képzőművészeti tagozatos fiatalokon időről időre megfigyelhető a fejlődés és az, hogy jó úton járnak – mindezt pedig a különböző versenyek bírálóbizottságának tagjai is rendszeresen megerősítik. A színvonalas kiállítás a tanév végéig látható a református templomban.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!