Kettős zalai siker az utánpótlás bajnokságban


2014-04-16 20:02:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kettős zalai siker az utánpótlás bajnokságban főképe
Az ősszel elszenvedett vereség visszavágásáért ezzel együtt természetesen a három pont begyűjtéséért lépett pályára a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U-21-es gárdája a pontvadászat 24. fordulójában. Marton Miklós csapata ugyanis október 10-én Zalaegerszegen 2-0-s félidő után 3-1-es vereséget szenvedett, a mieink szépítő találatát Baldauf Konrád szerezte. A találkozó legnagyobb kérdése ezúttal is az volt, hogy a hazaiak milyen összeállításban tudnak pályára lépni, hiszen ha mindenki egészséges, nincs eltiltott, ebben az osztályban nem sokan tudják megszorongatni a fiúkat. Orkán erejű szélben feszült egymásnak a két csapat, az első 45 perc egyik oldalon sem tartogatott sok lehetőséget, így gólt nem láthattak a kilátogatók. A második félidőben sem változott a játék képe, sokáig úgy tűnt, ezen a meccsen egyik háló sem rezdül meg. A 71. percben aztán egy jobb oldali beadást Horváth Szabolcs fejelt Gyimesi hálójába, ezzel a vendégek megszerezték a vezetést. A hátralévő húsz percben mindent egy lapra feltéve rohamozta a vendégkaput a PELC, ám rendre rossz megoldást választottak, így nem sikerült egyenlíteni. Három perccel a lefújás előtt egy védelmi hibát Dufka Dániel használt ki, egy szöglet utáni kapu előtti kavarodás után nem tudtak a védők felszabadítani, Dufka pedig a kapu bal oldalába lőtt, ezzel a vendégek elvitték a három pontot a Perutzból.

PELC U-21 – ZTE FC ’B’ 0-2 (0-0) Gsz.: Horváth, Dufka

Marton Miklós: Megérdemelten nyertek a vendégek, mert játékban nálunk többet produkáltak és szervezettebbek, fegyelmezettebbek is voltak. Kevés helyzet adódott mindkét oldalon, két elkerülhető gólt kaptunk, sajnos a labdaszerzés után nem tudtuk azokat az elképzeléseinket megvalósítani, amelyeket az öltözőben megbeszéltünk.

PELC U-21: Gyimesi – Bodnár, Böröczky, Szász (’46 Kálmán), Pődör – Iványi, Horváth, Kalmár, Baldauf – Palkovics (’85 Nemes), Radics (’77 Badics)

A Nagy Mihály vezette U-17-es csapat az őszi 11-0-s vereségnél ezúttal jobban helytállt, a ZTE 3-0-ra nyerte a találkozót.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!