Változatos előadások a 2013/2014-es gyermekszínházi évadban


2014-04-16 19:30:10  | cikk: Babos Petra  | 


Változatos előadások a 2013/2014-es gyermekszínházi évadban főképe
A Fekete István, a Pöttöm és a Lázár Ervin bérletes gyerekek négy-négy darabot tekintettek meg a 2013/2014-es évad során, melyet 1200 pápai és környékbeli kisgyermek látott. Az előző évadhoz hasonlóan volt egy óvodásoknak szóló bérletsorozat, a Pöttöm, melyben a Suszter Manói, a Többsincs királyfi és a Négy évszak című mesék vártak a legkisebbekre. A két-két általános iskolás bérletben négy-négy előadást tekinthettek meg a gyerekek.
Bognárné Novák Ilona művelődésszervező érdeklődésünkre elmondta, minden évben arra törekednek, hogy változatos előadásokkal várják a gyerekeket, hogy lehetőleg több műfajjal is megismerkedjenek.
- Ez a korosztály filharmónia előadásokban nem részesül, ezért az ősz folyamán a Budapest Ragtime Band kiváló komolyzenei koncertjére repítettük őket, ahol interaktív módon ismerkedhettek a hangszerekkel. Az évad során egy orosz népmesét is láthattak, a Négy évszakot, valamint magyar népmeséket.
Az évadot a Pinokkió zárta, amit tegnap láthattak a Lázár Ervin bérletesek a Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház tolmácsolásában.
A művelődésszervező hangsúlyozta, hogy a következő évadban is arra törekednek, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a színházi kultúra fontosságára. Az előadások között biztosan lesz majd táncszínházi, klasszikus és zenei darab is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!