Eredményes pápai Titánok


2014-04-16 16:18:06  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Eredményes pápai Titánok főképe
A Titán SE idén márciusban ünnepelte megalakulásának 11. évfordulóját. Az egyesület erős emberei rájuk jellemző módon az ünneplés helyett keményen edzettek, és két nemzetközi és egy hazai versenyen, előbb Csehországban majd Szlovákiában adtak számot tudásukról, ezt követte a nemzeti bajnokság. Március elején Tvrdonice városa adott otthont a Junior Visegrád GP-nek, melyen a magyar, a szlovák, a cseh és a lengyel válogatott állt asztalhoz. Európa egyik legrangosabb junior versenyére három pápai versenyző utazott el, közülük Istenes Tamás jobb és bal kézzel egyaránt harmadik helyezést ért el úgy, hogy edzője, Nagy Miklós sérülés miatt nem engedte tovább versenyezni, így idő előtt fel kellett adniuk a kupát, ráadásul Tamás kórházba is került, mint később kiderült, jobb karjában leszakadt a bicepsze és meg is kellett műteni. Nigicser Péter és Vörös Kristóf teljesítményére sem lehet panasz, mindketten pontszerző helyen zártak. Ezt követte a hagyományos senec-i világkupa, a 21. Senec Hand eseményen 14 ország képviseltette magát, közel 160 versenyzővel, Pápáról hárman utaztak el. Az eredményeket Nagy Miklós alelnök összegezte.
- Legeredményesebb versenyzők ezen a kupán Frum István lett, aki a felnőttek között egy negyedik és egy hetedik helyet szerzett, mellyel a második legeredményesebb szkanderes lett. Frum Imrének és Nigicser Ádámnak ezúttal sajnos nem termett sok babér, a rendkívül erős mezőnyben nem sikerült az első hatba kerülniük. A gödi nemzeti döntőn Istenes Tamás súlyos sérülése ellenére is vállalta a megmérettetést, a nehézsúlyú juniorok között így is második lett, a további versenyzést már nem kockáztattuk, Tomi így is minden elismerést megérdemel. Rá sajnos további vizsgálatok várnak és még az is elképzelhető, hogy újra kés alá kell feküdnie. A Titán csapatával tartott a 16 éves Vörös Kristóf, aki élete második bajnokságán a serdülők között bronzérmet szerzett, szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel a felnőttek mezőnyében Nigicser Ádám. A többiekre sem lehet panasz, Nigicser Péter és Frum Imre is ötödik lett, Frum Istvánnak két negyedik hely jutott, ami azt jelenti, hogy a Titán SE összes indulója az első hat hely valamelyikén végzett, ezzel az egyik legkisebb létszámú versenyzői gárda ellenére a felnőtt csapatok közötti húsz fős pontversenyben harmadikok lettünk.
Nagy Miklós büszkén tette hozzá, hogy a junior világkupára történt felkészítés elismeréseképpen a szövetségtől hatodmagával emlékérmet vehetett át. A tervek szerint a Titán SE legközelebb júniusban a Budaörsön rendezendő országos bajnokságon is részt vesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!