Ökonapok a Weöresben


2014-04-15 20:05:56  | cikk: Babos Petra  | 


Ökonapok a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola ökoiskola lévén minden évben megszervezi az ökonapokat, amikor is színes programokat kínálnak a diákoknak. Idén háromnapos rendezvénnyel kívánják felhívni a diákság figyelmét a környezettudatos életmódra és a környezetvédelemre.
A programról Pulay Róbertné igazgatóhelyettes, szervező számolt be. Mint mondta, az intézmény rendkívül jó kapcsolatot ápol a Csókai és a Szivárvány Óvodával, ezért a kicsiket is meghívták az ökonapokra. Természetesen mindkét intézmény nagy örömmel vett részt a rendezvényen, az apróságok élvezték, hogy az iskolában lehetnek.
- Hétfőn egy hüllő-és ásványkiállítást szerveztünk, aminek hatalmas sikere volt. A kiállító kígyókat, madárpókokat és egyéb hüllőket hozott el terráriumban. A hüllők jól viselték a gyerekek közelségét, hiszen ők ehhez már hozzá vannak szokva, tenyésztettek. A diákok megismerkedhettek ezekkel az állatokkal, sőt a bátrabbak meg is simogathatták, vagy akár fel is vehették őket. Kedden a Csókai ovisok látogattak el hozzánk, és ökojátszóházban játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek az élővilággal, valamint a húsvéthoz közeledve újrahasznosítható anyagból kiskacsát készítettek. Az ovisokkal a felsős Iskolai Diáktanács tagjai foglalkoztak a tanárokkal közösen. Ma délután nyelvi versenyt hirdettünk, melyen 4-8. osztályosok vettek részt. A megmérettetés a húsvét és az „öko” jegyében zajlott angol és német nyelven.
Ivádi Gréta 8. osztályos tanuló kérdésünkre elmondta, egy kicsit félt a kígyótól, de azért meg merte simogatni, ami jó érzés volt. Azt hitte, hogy nyálkás lesz, de a hüllő nem félelmetes, hanem inkább nagyon barátságos volt. A pókot azonban nem merte megfogni. Gréta hozzáfűzte még, ma is jól érezte magát a kicsikkel, szívesen barkácsolt velük.
Szórádi Marcell egy királypitont simogatott meg, ahogy mondta, nagyon cuki volt a csíkos állat, ám a fejéhez nem szabad hozzányúlni.
A program holnap zárul, amikor is a Szivárvány ovisok látogatnak el az iskolába.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!