Támogatják a helyi csoportokat, egyesületeket - Ülésezett a testület Borsosgyőrön és Kéttornyúlakon


2014-04-15 19:55:58  | cikk: mo  | 


Támogatják a helyi csoportokat, egyesületeket - Ülésezett a testület Borsosgyőrön és Kéttornyúlakon főképe
Ülésezett a kéttornyúlaki és a borsosgyőri városrészi önkormányzat ma délután. A Kovács Tiborné, Magvasi Józsefné, Szabó Attiláné és Velti József, valamint a Varga Zoltánné és Tóth József képviselők részvételével zajló kéttornyúlaki és borsosgyőri testület Máté István elnökletével elfogadta a helyi nyugdíjas klubok tevékenységéről szóló beszámolókat. Máté István mindkét csatolt településrész – mind a Kéttornyúlaki Nyugdíjas Klub, mind a Borsosgyőri Nyugdíjas Klub – tevékenységét üdvözölte. A közel félszáz tagot számláló klubok aktív közösségi életet generálnak a településeken, minden jeles napot, ünnepet megtartanak és ott vannak a helyi rendezvényeken. Máté István elmondta, a két településrészi önkormányzat a jövőben is támogatja a helyi nyugdíjas klubok működését. A klubok beszámolóit mindkét testület ellenszavazat nélkül elfogadta.

Mindkét településrészi önkormányzat tárgyalt 2014. évi költségvetési előirányzatának felhasználásáról. A képviselők döntöttek arról, hogy a Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata a művelődési házban működő csoportok programjainak lebonyolításához és a művelődési ház működéséhez 650 ezer forint támogatást biztosít. Az összegből lehetőség nyílik 50 szék beszerzésére is – derült ki az ülésen. Ezenkívül határozat született arról is, hogy a Kéttornyúlaki Se működési költségeihez 450 ezer forinttal járul hozzá a településrészi önkormányzat.
Borsosgyőri Városrész Önkormányzatának testülete megszavazta, a művelődési ház működésének és a helyi csoportok támogatására 450 ezer forintot különítenek el. A részönkormányzat a Borsosgyőri Se működését 200 ezer forinttal támogatja, míg a Borsosgyőri Ifjúsági Sportegyesület működési költségeire 450 ezer forintot különít el – hangzott el az ülésen. A határozatokat mindkét testület egyhangúlag elfogadta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!