Megállapították a parlamenti választások végeredményét


2014-04-12 22:01:44  | cikk: mo  | 


Megállapították a parlamenti választások végeredményét főképe
Újra összeült ma este az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság, hogy megállapítsa az országgyűlési választás végleges eredményét. A 2. számú szavazókörben, amely a Türr István Gimnáziumban volt, megszámolták a szavazatokat, amelyekhez megérkeztek a külképviseleteken szavazók, illetve az átjelentkezők szavazólapjai. Ezek figyelembevételével lehetett megállapítani a 2. számú szavazókör eredményét, és ezzel vált teljessé mind a 128 szavazókör eredménye, melyre alapozva az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság meghozta döntését.

Kanozsainé dr. Pék Mária arról tájékoztatott, az átjelentkezéssel és a külképviseleten szavazók beérkezett borítékjainak száma 960 db volt, a választókerületben megjelent választópolgárok száma 43251 fő, így a szavazó választópolgárok száma összesen 44 211 fő, amely 60.73 százalékos részvételnek felel meg.
Pápa város jegyzője közölte azt is, a parlamenti választás a Veszprém megyei 4. számú egyéni választókerületben eredményes volt. A megválasztott képviselő dr. Kovács Zoltán, a FIDESZ-KDNP képviselője, aki összesen 22 246 szavazatot kapott, ami a leadott szavazatok 50.98 százalékát teszi ki.

Kanozsainé dr. Pék Mária elmondta, Pápán, a hozzátartozó 86 településsel együtt, az összesen 128 szavazókörben a választások a jogszabályoknak megfelelően zajlottak. A jegyző szólt arról is, az eredmény véglegessé akkor válik, amikor letelik a jogorvoslati határidő, amely a választási eljárási törvény szerint három nap. A választási bizottság a választási eredmények jogerőssé válását követően három napon belül adja át dr. Kovács Zoltán részére megbízólevelét.

A részletes eredményekről a www.valasztas.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!