Regionális kiválasztó verseny a Weöresben


2014-04-12 14:29:50  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Regionális kiválasztó verseny a Weöresben főképe
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség a Weöres Sándor Általános Iskola tornatermében rendezte meg a szövetség regionális kézilabda tornáját, melynek célja a játék-, és versenyzési lehetőség biztosítása, a kézilabdázás megszerettetése és a sporttapasztalatok szerzése mellett az volt, hogy kiválasszák azokat a versenyzőket, akik részt vehetnek a 2015-ben rendezendő Los Angeles-i nyári világjátékokon. Csak azok a sportolók vehettek részt a tornán, akik sajátos nevelési igényű tanulók, tanulásban akadályozottak vagy értelmileg akadályozottak. Czoborné Kilián Ildikó szakágvezető érdeklődésünkre elmondta, amennyiben az anyagiakat sikerülne előteremteni, jövőre akár több pápai sportoló is eljuthatna az Egyesült Államokba.
- Négy csapat érkezett meg a mai viadalra, sajnos betegségek miatt Polgárdiból az egyik együttes nem tudott részt venni a küzdelmekben, viszont a házigazdák mellett Győr, Budapest és Tordas is pályára lépett. A világjátékokon azok vehetnek részt, akik egyrészt a szövetség válogatási alapelveinek megfelelnek (2013-ban pályára léptek a regionális és országos bajnokságokon, megfelelnek az egészségügyi kritériumoknak), emellett természetesen a játékügyesség a legfontosabb. Nagyon szeretném, ha pápai versenyzőknek is lenne esélye eljutni Los Angeles-be, ehhez nemcsak a feltételeknek kell megfelelni, hanem önrészt is biztosítani kell a szövetség felé, ez közel 200.000 forint. Sajnos sem a fogyatékkal élő fiatalok, sem szüleik nem rendelkeznek olyan háttérrel, ami ezt az önrészt biztosítaná, épp ezért ezúton is szeretném kérni magánszemélyek, vállalatok segítségét, akiknek módjukban áll, támogassák versenyzőinket.

Felajánlásaikat Czoborné Kilián Ildikón keresztül tehetik meg a 06-89/313-849, a 06-70/361-8226, a 06/30/604-7423 valamint a ballasuli@gmail.com vagy a nyuszlab@gmail.com elérhetőségeken keresztül.

Végeredmény:
1. Pápa I.
2. Győr
3. BEAC-Diószeghy
4. Tordas - Pápa vegyes

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!