Judo: Sági Dániel országos diákolimpia bajnok


2014-04-11 10:31:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Judo: Sági Dániel országos diákolimpia bajnok főképe
Április első hétvégéjén a Budapesti Honvéd Küzdősport Centrumában rendezték meg az Ifjúsági Országos Diákolimpiai Döntőt. A Bakony Judo Klub sportolói közül először Vörös Seron, a női mezőny -63 kilogrammos súlycsoportjában lépett tatamira, majd Sági Dániel a férfiak -90 kilogrammos súlycsoportjának küzdelmein igyekezett minél jobb eredményt elérni. A két judoka eredményéről Végh József elnök számolt be, aki Balikó Andrással közösen készítette fel a versenyzőket.
- Seron az első mérkőzésén – melynek a nyolc közé jutás volt a tétje - budaörsi ellenfelét győzte le két waza-ari értékű dobással. A négy közé jutásért vívott mérkőzésén UTE-s ellenfelét leszorítással győzte le, majd következett a döntőbe jutásért a következő küzdelem, ahol sajnos nagyatádi ellenfele bizonyult jobbnak. A bronzéremért vívott mérkőzésre a sportolónk elfáradt és nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, hogy éremmel zárja a versenyt, végül az 5. helyen fejezte be a küzdelmeket. Dániel első mérkőzésén nagykőrösi ellenfelét ipponnal győzte le, amellyel a négy közé jutott. Következett a döntőbe jutásért vívott mérkőzés, amelyen miskolci ellenféllel találkozott, és őt is egy nagyon szépen kivitelezett ippon értékű dobással múlta felül. A harmadik mérkőzés már a döntő volt, ahol KSI-s ellenfél várt rá, és a versenyzőnk óriási meglepetésre már a nyolcadik másodpercben egy tökéletesen végrehajtott kontra technikával ippon értékű győzelmet szerzett, amivel megnyerte a versenyt, így személyében 2010. után így ismét diákolimpiai bajnokkal büszkélkedhet a Bakony Judo Klub.
Végh József hozzátette, az egyesület következő sporteseménye a II. Bakony Kupa lesz, amelyet április 27-én, 11 órai kezdettel a Városi Sportcsarnokban rendeznek meg, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!