A Hagyományok Hegyén jártak a Weöres iskolások


2014-04-11 07:26:12  | cikk: Babos Petra  | 


A Hagyományok Hegyén jártak a Weöres iskolások főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola egy sikeres TÁMOP pályázata, A pápai Weöres Sándor Általános Iskola, mint innovatív iskola című projekt keretein belül az intézmény összes diákja, több mint 350 tanuló a Hagyományok Hegyére látogathat, ahol a természettel és a heggyel ismerkedhetnek meg.
Pulay Róbertné szervező érdeklődésünkre elmondta, a projekt keretében a nemzeti hagyományokkal ismerkednek meg a diákok, főként a helyi, pápai hagyományokkal, s minden egyes programot, ami a pályázatban szerepel kétszer valósítanak meg a kétéves időtartam alatt.
- Idén tavasszal a Hagyományok Hegyén a természeti értékekkel ismerkedtek a gyerekek, ősszel pedig majd az avar kori életbe nyerhetünk bepillantást. A foglalkozás során négy állomáson jártak a résztvevők, a tanösvényen, a hegy legmagasabb pontján, a gyógynövényesnél és a vadászatnál. A foglalkozásokat Tóth Kálmán vezette.
A szervező kiemelte még, rendkívül fontosnak tartják ezeket a programokat, hiszen a tanórán nincs lehetőség a természetben megmutatni, hogy milyen sokszínű is a körülöttünk lévő élővilág.
A tartalmas és színes program során a diákok sok érdekességet fedezhettek fel a természetben, ami nagyon tetszett is nekik.
Pintér Csaba 5. b osztályos fiú érdeklődésünkre elárulta, neki legjobban a gyógynövényes előadás tetszett, hiszen ekkor ismerte meg a lándzsás útifüvet, ami megfázásra és köhögésre nagyon jó.
Szép Milán 8. b osztályos diák elmondása szerint Pápa legmagasabb pontján is jártak, s onnan csodálatos volt a kilátás a városra. Milánnak a teakóstolás is tetszett, újdonság volt neki a csalántea, amit korábban sosem fogyasztott.
Pulay Zsófi 1. osztályos mezei virágcsokrot szedett a hegyen.
- Nagyon sok növényt láttunk az utunk során. Ittunk csalánteát, ami nagyon rossz ízű volt. Megtanultuk, hogy néz ki a lándzsás útifű, valamint távcsővel is megnéztük a várost.
Tóth Mira 4. b osztályos nagyon jól érzete magát, kedvesek voltak velük a foglalkozásvezetők. A mosolygós kislánynak a tájékozódás tetszett a legjobban, mivel az iránytűvel megnézhették merre is van észak és dél, amiről már sokat tanultak.

A projekt keretein belül az Esterházy-kastélyba és a Kékfestő Múzeumba is ellátogatnak majd a tanulók.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!