Ismét Pápán jártak a Győri Filharmonikusok


2014-04-11 00:20:51  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Ismét Pápán jártak a Győri Filharmonikusok főképe
A Győri Filharmonikus Zenekar, valamint Jandó Jenő Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész nagyszabású közös hangversenyét hallhatták a zenebarátok csütörtök este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. Az est során felcsendültek Csajkovszkij b-moll zongoraversenyének, a neves zeneszerző egyik legismertebb művének dallamai, majd Grieg Peer Gynt szvitje következett a műsorban. Zárásképpen Csajkovszkij Rómeó és Júlia nyitányfantáziája volt hallható, amely a shakespeare-i tragédia költői lényegét mutatta be.
Berkes Kálmán, a Győri Filharmonikus Zenekar karnagya szerint nagyon fontos, hogy a közönség jól érezze magát a koncerten és mindenki élvezze a zenét. Állítja, az élő hangverseny egyedülálló élményét, hangzását a felvételről hallgatott zene sosem lesz képes teljes mértékben visszaadni. A legjobb felvételt sem lehet pótolni egy kiváló hangulatú koncerttel.
Jandó Jenőt a klasszikus zeneirodalom egyik legavatottabb előadójaként tartják számon. Meggyőződése, zenefelfogása szerint a kottát feltétlenül tisztelni kell, mert csak az maradt a szerző után. – Ez az alap, a tehetség és az egyéniség csak utána következik. Egyre több olyan előadó bukkan fel, akinek az a célja, hogy direkt más legyen, mint a megszokott. Szinte mindegy, miféle ez a más, a lényeg, hogy eltérő legyen, egyedi. Ezt ki nem állhatom. Az én dolgom megpróbálni bemutatni, hogy mit akart a szerző közölni. A kottában hiszek, nem a hagyományokban vagy az egyénieskedésben – nyilatkozta az elismert zongoraművész a fidelio.hu művészeti portálnak.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!