Aki teheti, ne induljon útnak autóval!


2010-02-13 07:33:19  | cikk: HuHa  | 


A 83-as számú főúttól nyugatra eső területeken mindenütt nagyon nehezen járhatók az utak, a viharos északi szél sok helyen okoz komoly hóátfúvásokat, amit a folyamatos hóekeézéssel sem tudnak a munkagépek megszüntetni – adott friss helyzetjelentést 7 órakor Péter Sándor, a Magyar Közút Nonprofit ZRt. Pápai Üzemmérnökségének ügyeletese. A Celldömölk felé vezető út az egyik legkritikusabb szakasz, de a térség nyugati területén mindenütt nehezen lehet csak közlekedni. A 83-as számú főút Tétig hóbefúvásos, helyenként havas, de járható. A Bakony területének útjain szintén hóbevúvásokra kell számítani. Jelenleg is 70-75 km/h-s, viharos szél tombol a Bakony vonalától északra, ami folyamatosan visszahordja az útra a havat, komoly gondokat okozva ezzel a közlekedésben. A meteorológiai előrejelzés szerint csak délután csökken valamelyest a szél ereje.

Péter Sándor arra figyelmeztet mindenkit, hogy lehetőleg személygépkocsival senki ne induljon útnak!

A Bakony Volán járatai közlekednek, a forgalmi iroda szolgálattevőjétől megtudtuk, kora reggel a kemenesszentpéterin kívül, minden irányból beérkeztek Pápára az autóbuszok. A járatok késése mindössze néhány perc.

A vonatok is nagyobb fennakadás nélkül közlekednek, a Budapest felől érkező gyors ugyan késett reggel negyed órát, a többi vonat azonban menetrendszerűen érkezett meg Pápára és indult tovább - kaptunk tájékoztatást a pápai forgalmi iroda szolgálattevőjétől.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!