Terülj, terülj asztalkám a Pegazusban


2014-04-09 17:50:53  | cikk: Babos Petra  | 


Terülj, terülj asztalkám a Pegazusban főképe
A 2013/2014-es évad gyermekszínházi bérletének harmadik, vagyis utolsó darabját mutatják be – a Terülj, terülj asztalkám című zenés bábjátékot – a pápai Pegazus Színházban április 7-től. A darabot a társulat négy kiváló színésze, Valler Kata, Végh Zsolt, Németh J. Szilárd és Horváth Bálint játsszák, a mese zenéjét Kövi Szabolcs szerezte, a mesét a Grimm testvérek és Benedek Elek műve alapján tervezte és rendezte Sarkadi Nagy László.
Végh Zsolt igazgató elmondta, a bérletes előadások sorában a harmadik mindig egy magyar népmese.
- A mese a klasszikus történet. A főhőse Samu, aki egy nagyon jószívű, becsületes, jólelkű szegény legény. A fiút egyik reggel az apja elküldi kecskét legeltetni, de az állat panaszkodva megy haza, hogy nem kapott enni. Ezért az apja felháborodva elnáspángolja a fiút. Samu világgá megy mesterséget tanulni, így találkozik először az asztalossal, tőle ajándékba egy terülj, terülj asztalkámat kap. De hazafelé a fogadóban megpihen, és az asztalt kicserélik a tulajdonosok egy mihaszna asztalra. Samu hazaér, apja nagyon mérges lesz rá, hogy egy ilyen asztalt hozott csak. Újra útnak indul, ekkor egy molnárral találkozik, tőle egy aranyat rázó szamarat kap. A fogadósék ezt is kicserélik, mire hazaér csak egy közönséges szamara marad. Ekkor harmadszor is útra kel, s egy huszárral hozza össze a sors, kitanulja a huszármesterséget, s vitéz lesz belőle. Tőle egy érdekes botot kap, egy furkósbotot. A legény rájön, hogy a fogadósok elcseréltek mindent, s a bot segítségével jobb belátásra bírja őket, akik visszaadnak neki mindent. Hazatér, az apja nagyon boldog lesz, s rájön, hogy a kecske is becsapta őt - mondta Végh Zsolt, aki hozzáfűzte még, hogy a mesét közel 6200 kisgyermek láthatja majd a bérletes előadásaikon megyeszerte.
A színházigazgató beszélt a szombati húsvétváró családi programról is, mely délelőtt 9 órakor kezdődik a Pegazus Színház épületében, ahol lesz tojásfestés, játékos négypróba, de interaktív játékokkal is megörvendeztetik a kicsiket. A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!