A helyes fogápolásról az Egészségügyi napokon


2014-04-09 11:08:12  | cikk: mo  | 


A helyes fogápolásról az Egészségügyi napokon  főképe
A helyes fogápolási szokások berögződését hivatott szolgálni a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ ma délelőtti programja, melyet az Egészségügyi napok 2014. elnevezésű, többhetes rendezvény keretében tartottak a színházépületben. A Pápai Járási Hivatal Népegészségügyi Intézete munkatársainak közreműködésével megvalósuló foglalkozás játékos formában mutatta be az óvodás korosztálynak azokat a fogápolási szokásokat, melyek elengedhetetlenek a fogbetegségek megelőzésében. Szabadkai Verita elmondta, az óvodapedagógusok és a szülők remek munkát végeznek, hiszen a kicsik kiválóan ismerik a helyes fogápolás elemeit. A művelődésszervező hozzátette, a JMSZK csupán ráerősít az otthonról hozott és az óvodában elsajátított ismeretekre.
A programot rajzpályázat előzte meg, melyen természetesen a fogápolás témakörében alkothattak a gyerekek. Mintegy 50 rajz született, melyeket a JMSZK vizuális kultúrában jártas munkatársai és Nagy Nándorné, ma már nyugdíjas dekoratőr értékelt.

A mai programon Burján Ernőné és Molnár Gabriella, a Pápai Járási Hivatal Népegészségügyi Intézete munkatársai játékos és interaktív foglalkozás keretében ismertették az ovisokkal a fogmosás helyes mozdulatait, a fogakra káros élelmiszereket és azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, melyek kifejezetten jó hatással vannak a fogápolásra.

A gyerekek aktívan részt vettek a foglalkozáson, sokat tudnak a fogbetegségekről és azok megelőzéséről. Somogyi Laura Iringó például tisztában van vele, hogy miért van jelentősége annak, hogy rendszeresen mossuk fogainkat. A kislány elmondta, ő például minden reggel és este fogat mos.

Képek:

A rajzpályázat nyertesei:

Birkás Bíborka - Szent Anna Római Katolikus Óvoda
Bogdán Fehér Fanni - Nátuskerti Óvoda
Mórocz Emma - Huszár Lakótelepi Óvoda
Simom Eszter - Kastélykerti Óvoda, Lovászpatona
Sinkó Rebeka - Nátuskerti Óvoda
Somogyi Laura - Csókai Óvoda
Tóth Márton - Nátuskerti Óvoda
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!