Madárkoncert a filharmónia-koncertsorozatban


2014-04-08 18:40:15  | cikk: Babos Petra  | 


A Savaria Szimfonikus Zenekar lépett ma színpadra a 2013/2014-es filharmónia ifjúsági hangversenybérlet harmadik, vagyis utolsó előadásában. Ma a város általános iskolásai és a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai, május 15-én pedig a Türr István Gimnázium és Kollégium, valamint a Pápai Gazdasági Szakközépiskola tanulói vehetnek részt a színvonalas előadáson, melynek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme ad otthont.
A Sándor János vezényletével játszó zenekar a magyar zenei élet jelentős képviselőjévé vált az elmúlt évtizedekben.
- A mostani előadásunk, a Madárkoncert azt jelenti, hogy különböző természeti jelenségek, állatok hangjait mutatjuk be a zenén keresztül hangszerekkel. A diákok körében az efféle komolyzenei hangversenyek nagyon népszerűek, hiszen közelebb hozzunk számukra a komolyzene hangszereit, s talán meg is tudjuk velük kedveltetni, amit mi nagy örömmel teszünk mindannyian - mondta Sándor János.
Az egyórás hangverseny során felcsendült többek között a mindenki számára jól ismert és kedvelt Vivaldi: Tavasz I. tétele, a Nyár II. tétele, valamint Haydn: g-moll szimfónia I. tétele és Beethoven: VI. szimfónia II. tétele is.
A Madárkoncert nagy sikert aratott a pápai diákok körében, akik tapssal jutalmazták az előadást.

Képek:

nincsenek képek

A zenekarról:
A kortárs zene előadásában is élen jár a Savaria Szimfonikus Zenekar. Ennek elismeréseként - a magyar zeneművek bemutatása és megismertetése érdekében végzett kimagasló tevékenységéért - 2001-ben elnyerte az ARTISJUS Zenei Alapítvány díját. Az együttes művészi színvonalát rádió- és tévészereplések, valamint hanglemezfelvételek tanúsítják. A zenekar Európa-szerte ismert. Nagy sikerű koncerteket adott Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Szlovákiában, Luxemburgban, Svájcban, Írországban, Törökországban, Olaszországban, Európa más országaiban valamint Dél Koreában. Ausztria városaiban évente több ízben szerepel.
A zenekar világhírű karmesterekkel és szólistákkal hangversenyezett már, többek között olyan kiváló művészekkel, mint: Kobayashi Ken-Ichiro, John Cage, Vásáry Tamás, Colman Pierce, Eötvös Péter, Somogyi László, Ferencsik János, Rajter Lajos, Gidon Kremer, John Ogdon, Dimitri Alexejev, Ruha István, Sebők György, Carlo Zardo, Pavel Kogan, Natalia Guttmann, Perényi Miklós, Onczay Csaba, Kocsis Zoltán, Sass Szilvia, Jandó Jenő, Matuz István, Szabadi Vilmos és sokan mások.
A nemzetközi szinten Savaria Symphony Orchestra-ként jegyzett szombathelyi együttes 2007-től hivatalosan Savaria Szimfonikus Zenekar néven működik. 

www.sso.hu
A Savaria Szimfonikus Zenekar hangversenyterme a zsinagógából átalakított, kiváló akusztikájú Bartók Terem, ahol az együttes a koncerteken kívül próbáit is tartja.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!