A Krisztust követő embereknek hitelesen kell élniük a mai világban – Steinbach József református püspök volt a KÉSZ vendége


2010-02-13 07:31:25  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


A Krisztust követő embereknek hitelesen kell élniük a mai világban – Steinbach József református püspök volt a KÉSZ vendége főképe

Tegnap délután tartotta idei első összejövetelét a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Pápai Csoportja a Református Gimnázium dísztermében. Meghívott vendégük Steinbach József református püspök volt, aki Jézus szerepe a mai világban címmel tartott előadást. A püspök előadásának elején azt taglalta, hogy milyen világban élünk, majd több szempontból is megközelítette Jézus szerepét a mai világban.

-Jézus, olyan értelemben, ha Krisztus nélkül említjük, etikai tanítóként, nagy igehirdetőként szólít meg bennünket, de ha hozzáteszem teológiai értelemben, hogy ő Jézus, a Krisztus, akkor az ember megváltottságra szorultságát is ki kell domborítani – mondta.

Steinbach József beszélt arról, hogy a Jézus Krisztust követő egyházaknak mi lehet a szerepe a mai világban.

-Jézus arra méltatott bennünket – és nem csak a lelkészeket, hanem minden hívő embert -, hogy követei legyünk a világban. De nem azért, hogy mi keresztyének többen legyünk és „tényező” legyünk - mint ahogy mindenki erre törekszik -, hanem azért, mert Jézus Krisztus olyan életszemléletet hozott ebbe a világba – s amelyhez megváltóként erőt is adott – ami az emberi lét teljességének a földi világban is feltétele – fogalmazott.

A püspök azt vallja, a Krisztust követő embereknek elsősorban hiteles emberekként kell élniük, hiszen ma már nem elég beszélni róla, a szavakat alá kell támasztania a tetteknek is. Hiteles keresztyén jelenlétnek kell lennie a világban, amelyből árad az a Krisztusi többlet, amit nem lehet letagadni. És akkor, ha valaki rákérdez arra, hogy honnan van a békesség, az öröm, a kiegyensúlyozottság egy rohanó, pulzáló világban is a keresztyén ember szívében, akkor elő lehet állni az evangéliummal, az örömhírrel.

kapcsolódó cikk:


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!