Pesei Petra képei a színházban


2014-04-08 08:31:35  | cikk: Babos Petra  | 


Pesei Petra képei a színházban főképe
A hónap műtárgya című kiállításon áprilisban Pesei Petra alkotásai láthatók. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a múlt hónapban indította útjára azt a kezdeményezést, melynek ketetében minden hónapban más és más helyi művészt mutatnak be a nagyközönségnek. Márciusban Tirnován Ari Vid szobrait, míg ebben a hónapban, április 1-től 30-ig Pesei Petra rajztanár szebbnél szebb képeit tekintheti meg a nagyérdemű.
Pesei Petra 1984-ben született Dunaújvárosban, 1998 óta él városunkban. Már egészen kisgyermek- kora óta vonzódik a rajzoláshoz és a festéshez. Rajz tagozatos általános iskolába járt, majd a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskola alkalmazott grafikai szakán érettségizett. Ezután már nem is volt kérdés Petrának, hogy hol tanuljon tovább, így 2007-ben szintén Kaposváron megszerezte a rajz-vizuális kommunikáció tanári diplomát.
Még ebben az évben tagja lett a Tánc-Lánc csapatának, ahol jelenleg is tanít általános iskolás diákokat. 2010 óta tanít a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájában. 2011-ben Szombathelyen mesterképzést végzett.
Petra 2006 óta tagja a Pápai Alkotó Körnek, ahol a tanítás mellett neki is lehetősége nyílik alkotni.
Tanulmányai során sokféle technikával megismerkedett. Rajztanárként ezt a sokrétű ismeretet szeretné átadni a tanulóknak, miközben igyekszik saját magát is szakmailag továbbképezni. Elmondása szerint tanít és tanul, gyerekekről, gyerekektől és magáról.
A mindig vidám és derűs hölgy elmondta még, hogy a mostani az első önálló kiállítása, amire a hét kedvenc képét hozta el, amelyek különböző technikával készültek. A torockói alkotásokkal kapcsolatban kiemelte, ezek a legújabb képei, amit a Pápai Alkotó Kör nyári táborában készített.
A fiatal művész nagyon örült a lehetőségnek, hogy bemutatkozhat az érdeklődőknek.
A hónap műtárgya májusban újabb művészt mutat majd be a város lakóinak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!