Ausztriában körözött autót rejtegettek


2014-04-07 11:54:42  | cikk:  | 


Ausztriában bűncselekmény miatt körözött nagy értékű személygépkocsit rejtegetett 2013. november közepéig két Pápán élő férfi. Az ellenük folyó nyomozás iratait vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. november 21-én délután Takácsi községben egy próbarendszámmal felszerelt autót kívánták megállítani a pápai rendőrök, amelyet a 45 éves Cs. István vezetett. A jármű először lassított, majd a sofőr hirtelen hátra menetbe kapcsolt és nagy sebességgel elindult Pápa irányába. Az egyenruhások két szolgálati gépkocsival követni kezdték, végül több kilométerrel odébb sikerült megállítaniuk. Az intézkedés során kiderült, hogy a gépkocsit Ausztriában körözték. A nyomozás arra is fényt derített, hogy az értékes autót 2012-ben vásárolta a férfi munkaadója, a 41 éves M. László egy olasz férfitől, ám Magyarországon forgalomba helyeztetni nem tudta, mivel az okmányirodában történt ügyintézés során fény derült arra, hogy az autó körözés hatálya alatt áll. Ezt követően az autót Cs. István tárolta lakóházának udvarában, majd 2013. november 21-én felhelyezett rá egy „P”-s rendszámot és Győrbe indult vele. A rendőri intézkedés alól azért akart kibújni, mert nem akarta, hogy az autót lefoglalják. Munkáltatója gyanúsítottként történő kihallgatása alkalmával elismerte, hogy tudott a 2012 augusztusában vásárolt autó körözéséről, hiszen amiatt már 2012. októberében meghallgatták a pápai nyomozók. Ő ekkor a hatóságot félrevezette és azt állította, hogy a kocsit visszaszállíttatta Olaszországba. A nyomozás adatai szerint a jármű körözését az osztrák hatóságok sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelték el, mert a gépkocsit 2012 májusában egy olasz férfi kibérelte az egyik osztrák repülőtéren, de azt követően nem szolgáltatta vissza. Az autót a Pápai Rendőrkapitányság lefoglalta, majd 2014. március 7-én visszaszolgáltatta jogos tulajdonosának.
Az eljáró hatóság az orgazdaság bűntett, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait a napokban megküldte a Pápai Járási Ügyészségnek.

Képek:

nincsenek képek