Az elmúlt négy év munkájának eredménye ez a siker – dr. Kovács Zoltán lett a választókerület országgyűlési képviselője


2014-04-07 04:34:48  | cikk: HuHa  | 


Az elmúlt négy év munkájának eredménye ez a siker – dr. Kovács Zoltán lett a választókerület országgyűlési képviselője főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában, ahol a Fidesz-KDNP aktivistái, szimpatizánsai összegyűltek hatalmas ünneplés volt a választások éjszakáján. A száznál is népesebb tömeg az első perctől figyelte a beérkező eredményeket, késő estére pedig örömünneppé vált az összejövetel. Dr. Kovács Zoltán ismét 50 százalékot meghaladó eredménnyel nyert a Veszprém Megye 04. számú választókerületben. A képviselő nagyon jónak értékelte az elért eredményt, hiszen a régi választási rendszerben már az első fordulóban bekerült volna a Parlamentbe.
-Nehéz ellenfeleim voltak, de így is tudtam nyerni és több mint 50 százalékos eredményt értem el. Ez a siker a sok száz segítőnek, szimpatizánsnak is köszönhető, akik végigdolgozták a kampányidőszakot és azt gondolom, az elmúlt négy évben elvégzett munka eredménye is ez – fogalmazott és köszönetet mondott minden választójának és segítőjének.
A Jobbik előretörését várhatónak nevezte, hiszen az MSZP körüli botrányok az ellenzékiek közül sokakat arra ösztönöztek, hogy más ellenzéki pártra szavazzanak, ugyanakkor a Jobbik azt mondta a kampányban, amit az emberek hallani akartak.
-Nagy baj lenne, ha a Jobbik kormányra jutott volna, hiszen felelősség nélkül mondhattak bármit a jövőről, mert maguk is tudták, hogy nem nyerhetnek.
A részvételi arányról úgy fogalmazott, a szavazáson résztvevők száma hasonló volt a négy évvel ezelőttihez, vélhetően a baloldali szavazók az MSZP-s botrányok miatt kisebb számban vettek részt a voksoláson.
A jövőről szólva dr. Kovács Zoltán elmondta, hamarosan az EP választások következnek és ezzel a lendülettel kell azon is részt venni, az ősz pedig az önkormányzati választásokról szól, így ez az év a kampányok kampányát hozza.
-Én abban bízom, hogy a Pápán és környékén elvégzett munka a következő két voksoláson is megmutatja az eredményességét.
A 23 óra körül már kétharmadosnak látszó Fidesz győzelemről a képviselő óvatosan fogalmazott, azt mondta, meg kell várni a választás végső eredményeit, annyit azonban elárult, bízott a sikerben a nehézségek ellenére is és reményét fejezte ki, hogy a következő négy esztendő még sikeresebb munkát eredményez.
A választási sikert ünneplők előtt Áldozó Tamás kampányfőnök mondott köszönetet minden segítőjüknek. Mint mondta, nagyon sokan voltak az aktivistáik és nagyon sokat dolgoztak. A választási eredményekről szólva azt mondta, nagyon sok elemzést kell elvégezni és nagyon sok összefüggést kell levonni, az azonban biztos, ezzel a választással egy másik világ kezdődött el.
-Ennyire egységes még sosem volt a Fidesz kampánya, mint most és ennyire egy irányba még sosem mutattak az eredmények. Ez az egy irányba mutatás azonban számunkra azt jelenti, hogy nem kaptunk annyi szavazatot, mint amennyit korábban kapni szoktunk. Az ország más részei ugyan felzárkóztak hozzánk, de ha a választási törvény nem változott volna, akkor a 106 választókerületből 96-ban második fordulóra lenne szükség – figyelmeztetett, hiszen az előző választásokon a Nyugat-Dunántúlon tömegesen nyert a Fidesz 50 százalék feletti eredménnyel.
A kampányfőnök gratulált dr. Kovács Zoltánnak, aki 50 százalék feletti eredménnyel fölényesen győzött választókerületében.
-Jók voltunk, erősek voltunk, szervezettek voltunk, lelkesek voltunk, sokan voltunk, elegen voltunk és mivel ez mind összejött egy képviselőt küldhetünk a Parlamentbe.
Beszéde végén Áldozó Tamás tréfásan arra kérte Varga Andrást, a Pápa Városi Televízió főszerkesztőjét, aki riporterként volt a helyszínen: Vidd hírül a pápaiaknak, megcselekedtük, amit megkövetelt a haza!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!