Gőgös Zoltán: Súlyos vereséget szenvedtünk


2014-04-07 03:42:52  | cikk: HuHa  | 


Gőgös Zoltán: Súlyos vereséget szenvedtünk főképe
Így nyilatkozott a sajtó képviselőinek a 22 óra után nem sokkal ismert eredményeket látva Gőgös Zoltán MSZP-s politikus, a Kormányváltók országgyűlési képviselőjelöltje. A baloldal pártaktivistái az MSZP irodán gyűltek össze és visszafogott hangulatban figyelték a hírportálunkon megjelenő adatokat és a televízió választási összefoglalóit, tudósításait. Gőgös Zoltán köszönetet mondott minden segítőjüknek és rá szavazónak, elismerve, bár személyesen jobb eredményt ért el, mint négy éve, ez arra sem volt elég, hogy az akkori második helyet megtartsa.
-Számomra nagy csalódás, hogy nagyon feljött a szélsőjobb oldal, ez a demokratikus erők közös felelőssége, mert ez azt jelentheti, hogy Magyarország előbb-utóbb kiírja magát Európából. Természetesen ez nem az emberek hibája, nyilván azt hallották attól a párttól, amit hallani akartak, a két nagyobb rivális pedig egymással volt elfoglalva – fogalmazott.
A politikus kiemelte, úgy tűnik, az embereknek megfelel ez a kormányzás, hiszen nagy valószínűséggel újra kétharmaddal fog a Fidesz kormányozni.
-Remélem – mivel már nem hatalmi kérdésről van szó, hanem országirányításról – hogy ez változtatni fog a filozófián, mert azért az nagyon beszédes, hogy a falvakban a Fideszt is megelőzte a szélsőjobb oldal. A szegénységen valamit segíteni kell, és ha nem hisszük el, hogy falun is vannak emberek, ez tovább terjedhet és a városi eredményeken is meg fog látszani.
A Fidesz kétharmadosnak ígérkező győzelmét egyébként az LMP-nek tudta be, meglátása szerint, ha nem külön indulnak, hanem előre csatlakoznak a kormányváltó erőkhöz, akkor meg lehetett volna akadályozni a kétharmadot. A választásokon való részvételi arányról azt mondta, ha erős lett volna a kormányváltási igény, mint 2002-ben, akkor 70 százalék feletti aránynál más eredményeket lehetett volna elérni, de vélhetően választóik mozgósítását negatívan befolyásolták a párt körül megjelenő problémák, amit aztán általánosítottak.
Gőgös Zoltán hozzátette, saját szereplését illetően az látszik, hogy képviselői munkája befejeződött és más tevékenységet fog végezni a jövőben.
-Én azt már előre mondtam, hogy ez nem egy nyugdíjas állás. Most tizenkét hasznos év után nagy valószínűséggel mást fogok csinálni. De az élet nem áll meg és a munkát folytatni kell, és óvom a csapatot is attól, hogy ebből óriási letargia legyen – fogalmazott, hozzátéve, egy hónap múlva Európa parlamenti választások lesznek, ősszel pedig helyhatósági választások.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!