Zöld örömünnep, hamvába holt JESZ (FRISSÍTVE!)


2014-04-07 01:33:50  | cikk: pt  | 


– Nagy az öröm a Lehet Más a Politika háza táján, ugyanis a párt megvalósította legfontosabb célját: ismét átlépte a parlamenti küszöböt – fogalmazott megkeresésünkre Nyőgér István, az LMP helyi országgyűlési képviselőjelöltje, aki Budapesten, párttársaival közösen várta a választási eredményeket. Mint mondta, az egyéni eredménye a reális várakozásoknak megfelelően alakult, éppen ezért is helyezte arra a hangsúlyt, hogy az országos listán támogassák minél többen az LMP-t. Nyőgér István megjegyezte, a bakonyjákói részvételi aránnyal elégedett – ő is ezen a településen voksolt –, itt viszonylag kevesen maradtak ki a szavazásból.
– A további közéleti szerepvállalásom még a jövő zenéje, de a jövőben is arra törekszem majd, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a fenntarthatóság értékrendje. Viszont én egyúttal keresztény is vagyok, és szeretném, ha a Fidesz-KDNP felismerné, hogy az LMP tükröt tart számukra. Gratulálok dr. Kovács Zoltán képviselő úrnak és a Fidesz-KDNP-nek a választási győzelemhez, továbbá kívánom, hogy ők is váljanak valóban olyan kereszténydemokratákká, mint amilyennek mondják magukat – nyilatkozta hírportálunknak a hivatását tekintve tanár fiatalember.
Nyőgér István bízik benne, hogy az LMP-ben azok a kisebb pártok is megtalálják a reményt a számukra fontos értékekre, amelyek nem anyagi haszonlesésből, hanem elvek mentén politizálnak. Kiemelte: helyileg arra törekednek majd, hogy minél inkább fenntarthatóbbá tegyék a város és környéke működését. Hozzáfűzte, holnaptól személy szerint elsőként a kötelességeiben szeretne helyt állni, emellett pedig az LMP természetesen készül az európai parlamenti és az önkormányzati választásokra.
Nyőgér István a szavazatok csaknem 3 százalékát kapta, míg az LMP egy-két tizeddel az 5 százalék fölé tornázta magát az országos listán, ami így parlamneti bennmaradást és 5 mandátumot eredményez számukra. 

Előzetes egyeztetés alapján szerettük volna megszólaltatni Hernádi Tamást, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) országgyűlési képviselőjelöltjét is, de többszöri telefonhívásunk ellenére sem sikerült beszélnünk vele az éjszaka folyamán. Hernádi Tamásnak egyébként a szavazatok fél százalékát sem sikerült begyűjtenie, de ő még így is jobban teljesített, mint a JESZ az országos listán.

FRISSÍTVE:
Hernádi Tamás hétfőn megkereste hírportálunkat, és kora este megosztotta a választásokkal kapcsolatos gondolatait a nyilvánossággal: – Az előzetesen elvégzett munkához képest a JESZ országos pártlistája teljes mértékben a várakozások alatt teljesített. Nagyon letörtek vagyunk, ennél lényegesen jobb eredményre számítottunk. A saját eredményem az országos pártlistának pont a duplája lett, de persze ez is lehetett volna még sokkal jobb. Nagyon köszönöm azoknak, akik a JESZ-re és rám szavaztak, egyúttal pedig gratulálok dr. Kovács Zoltán képviselő úr győzelméhez és a Fidesz kétharmadához! – nyilatkozta a JESZ fiatal képviselőjelöltje. Hozzátette, a héten rengeteg egyeztetés vár a párt vezetésére, tagjaira, akik semmiképpen sem szeretnék, hogy kárba vesszen az a sok-sok munka, amit eddig a JESZ-be fektettek. Hernádi Tamás kérdésünkre úgy fogalmazott, a saját további politikai szerepvállalásáról még nagyon korai lenne beszélni.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!