Egy félidőn át jól játszott a Motax Concordia Pápa KC


2014-04-06 21:42:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Egy félidőn át jól játszott a Motax Concordia Pápa KC főképe
A MAFC-tól elszenvedett vereség után az NB I/B-s kosárlabda bajnokság keleti csoportjának negyedik helyezettje, a Debreceni Egyetem Atlétikai Club ellen igyekezett visszatalálni a korábban megkezdett útra a Motax Concordia Pápa KC. A pápai csapat remekül kezdte a rájátszást, hiszen az egrieket meggyőző játékkal magabiztosan győzte le, majd következett az előbb említett fővárosi vereség, melyen 105-80-as hazai siker született. A DEAC együttese veretlenül várta a feldobást, a debreceniek előbb legyőzték a Törökbálintot, legutóbb pedig a Bonyhádot is két vállra fektették. A mieinknél kérdéses volt Keresztes játéka, a center a MAFC ellen agyrázkódást szenvedett, de végül tudta vállalni a játékot és ott volt a pápaiak kezdő ötösében Kálmán, Henrik, Vajda és Simon társaságában. Hazai szempontból jól indult a meccs, Keresztes két sikeres közelijével pillanatok alatt 4-0 állt az eredményjelzőn, és egészen a negyed derekáig dominált a Pápa, Kálmán hármasával már 13-5 is volt az állás. A hajrát megnyomta a DEAC és egy 9-0-s rohammal egy pontra feljöttek, sőt a játékrész végére a vezetést is átvették (20-22). A második negyedben is folytatta agresszív letámadását a Debrecen, sok eladott labdára kényszerítették a mieinket, akik 20-26 után Horváth Attila triplájával ébredeztek. A nagyszünetre is megmaradt az első negyedben kialakult két pontos differencia, mindkét fél bizakodottan vonult az öltözőbe (39-41). A harmadik játékrészben gyengült a vendéglátók védekezése, a támadásba is becsúszott néhány pontatlanság, a hajdúságiak egyre többször találtak be kintről, Nagy Benedek és Nagy Botond is beszórt egy triplát, így már hét pont volt a különbség (55-62). A 28. percre összekapta magát a PKC, Henrik hárompontosával megint elérhető közelségbe került a fordítás (62-68). Az utolsó percben egy be nem fújt szabálytalanságot kért számon a játékvezetőn Vajda Balázs, amiért technikait kapott, majd miután ezt is szóvá tette, a kizárás sorsára jutott. A négy büntetőt Nagy Botond könyörtelenül bedobta, majd az ezt követő debreceni támadásból Nagy Botond három ponttal növelte csapata pontszámát, mínusz hatról tehát mínusz 16 lett a különbség (62-78). A záró negyedre kisebb csoda kellett volna a fordításhoz, ez sajnos nem sikerült, a Motax Pápa a második félidőben nem tudta megismételni az első két negyedben mutatott játékát, talán ha mindenki egészséges és fegyelmezettebb esélyük lett volna a győzelemre.

Motax Concordia Pápa KC – DEAC 75-84 (20-22, 19-19, 23-34, 13-9)

Vajda József: Tudtuk, hogy jó csapat a Debrecen, gratulálok nekik a győzelemhez. Az első félidőben ragyogó mérkőzést játszottunk, persze mi is sokat hibáztunk, de úgy láttam, a játékvezetés nem tudott felnőni a mérkőzés színvonalához. Az a faulthatár, amit a harmadik és negyedik negyedben meghúztak, szinte egyenlő volt a verekedéssel. Nincs semmi probléma, újoncként ott vagyunk a legjobb nyolc között, már tudtunk nyerni is, és biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az egyetlen.

Pápai dobók: Kálmán 16/3, Keresztes 22, Vajda 2, Henrik 10/6, Horváth A. 8/6, Simon 2, Horváth K. 5, Jarosevits 2, Ács 8

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!