Sikeres volt a 33. Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozó


2014-04-06 13:40:01  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres volt a 33. Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozó főképe
A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének (MÉE) pápai csoportja 33. alkalommal rendezte meg a Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozót, amely az egész Dunántúlról városunkba vonzotta a gyűjtőket. A rangos találkozónak ezúttal is a Petőfi Sándor Gimnázium tágas aulája adott otthont.
- A találkozó nagyon népszerű a szakma körében, idén 120 asztal telt meg különböző méretű, évjáratú, formájú és értékű érmével - nyilatkozta hírportálunknak Lóky György, a Magyar Éremgyűjtő Egyesület (MÉE) pápai csoportjának elnöke, aki azt is hozzáfűzte, a mai napra Szegedről is érkezett kiállítójuk.
- A helyszínválasztás rendkívül jónak mondható, hiszen ebben az aulában egy térben elférünk. A legtöbb városban általában iskolaépületekben tartják a hasonló eseményeket, ahol a gyűjtők osztálytermekben tudják csak bemutatni kollekciójukat, így pedig eléggé széttagolódik a rendezvény - tette hozzá az elnök.
Végül elmondta, a város 800 éves jubileuma kapcsán alkalmi pénzt is készítettek. Ma a pápai csoport városi szükségpénz sorozatának 25. darabja került forgalomba, amelyen a megújult Fő tér és a régi városkép látható.
A találkozó idén is sok érdekességet kínált, voltak római kori pénzérmék, fegyverek, katonai kitüntetések, jelvények, képeslapok, könyvek és ásványok is helyet kaptak az egyes asztalokon.
A programot kisárverés és tombolasorsolás is színesítette.
A soron következő érembörze augusztusban lesz majd városunkban.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!