Díszmeggyek díszlenek a dézsákban


2014-04-06 12:08:53  | cikk: HuHa  | 


Díszmeggyek díszlenek a dézsákban főképe
Pénteken kerültek ki a Fő tér déli oldalára a dézsás növények, a kivitelező kilenc díszmeggyfát helyezett el a bankok előtti területen. Mint arról már korábban is szóltunk, a tér ezen része alatt nagyon sűrűn futnak a közművezetékek, így csak dézsás fákat lehetett ide telepíteni. A nagyméretű, tervek szerint elkészített ládákat már a múlt héten kiszállították a térre, ám a helyszínen nagyon robosztusnak tűntek, ezért csökkentették a magasságukat. A már virágzó díszmeggyeket eddig konténerben nevelte a kivitelező, a mostani kiültetés nem károsítja a növényeket, hiszen nagy földlabdával kerültek végleges helyükre. A fák tövéhez talajtakaró növényeket raktak, ezek megnőve, megerősödve szépen lefutnak majd a ládák oldalán.
A Fő tér rehabilitációját végző cég a zöldszigetek tavaly ősszel telepített örökzöld növényeit is átülte a napokban. Vörös László vezérigazgatótól megtudtuk, erre azért volt szükség, mert a télen több helyen nagyon megült az eredetileg elterített 60 centiméteres termőföld réteg, így most újabb réteg földet hordtak az ágyásokba. Az újratelepítés után a talaj mulcs fedést kap, ami segíti a nedvesség megmaradását és megakadályozza a gazosodást. A cégvezető hangsúlyozta, a munkálatokat garanciában végzik, a jövő héten pedig automata öntözőrendszert is telepítenek a zöldszigetekhez.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!