Ravasz négyzet - Logikai játékot mutattak be a Közgázban


2014-04-07 17:00:00  | cikk: mo  | 


Ravasz négyzet - Logikai játékot mutattak be a Közgázban főképe
A Pápai Gazdasági Szakközépiskola játékos matematika szakkörre várta a város középiskolásait a közelmúltban. A foglalkozáson a ravasz négyzet elnevezésű logikai játékot mutatta be a résztvevőknek Nyőgér István, az intézmény pedagógusa. A matematikatanár elmondta, a ravasz négyzet logikáját egy szegedi matekszakos hallgató, aki azóta már faipari logikai játékkészítő, találta ki.
A játék az amőbához (ötödölő) hasonló, a szabályok egyszerűek és nincs szükség másra, mint egy négyzetrácsos lapra. Az amőbától eltérően azonban itt 5 szomszédos helyett 4 olyan mezőt kell elfoglalni, amelyek egy négyzet csúcsait alkotják – derült ki a programon. 
Nyőgér István szerint a játék kifejezetten alkalmas arra, hogy a diákok játszva fejlesszék matematikai készségeiket, egyebek mellett kombinatorikai, geometriai és logikai gondolkodásukat. Nem utolsó szempont, hogy az efféle játékok változatosságot visznek a matematika pedagógiájába, így a diákok nagyobb eséllyel kedvelik meg a tantárgyat – véli a matematikatanár, hozzátéve, hogy több szempontból is előnyös lenne, ha a tanórai keretek nagyobb teret adnának egy-egy logikai játék megismertetésére. Nyőgér István megjegyezte, amennyiben igény mutatkozik rá, a jövőben újra megszervezik a szakkört, hogy a tanulók minél nagyobb jártasságot szerezzenek a logikai játék menetében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!