Átadták a Weöres Sándor-emlékplaketteket a kulturális bemutatón


2014-04-05 11:01:41  | cikk: Babos Petra  | 


Átadták a Weöres Sándor-emlékplaketteket a kulturális bemutatón főképe
Több mint 300 diák részvételével 40 színes és vidám produkcióval tartották tegnap a Weöres Sándor Általános Iskola kétévente megrendezett kulturális bemutatóját. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében helyet kapó program a Weöres-hét keretében valósult meg.
Horváth Attila iskolaigazgató köszöntője után kezdődött el a gondosan összeállított bemutató, melyen minden osztály részt vett. A színes produkciók között szerepelt vers, tánc, mozgásjáték és zene is. A keretjátékot írta és rendezte Horváthné Árvai Mária és Tegyi Tibor. A díszlet és a kellékek dr. Auerné Horváth Andrea, Dudás Szabolcsné, Pulay Róbertné és Wenczel Marianna munkáját dicséri, a technikai munka pedig Zsuponics Lászlónak köszönhető.
A két felvonásból álló kulturális bemutató első részének végén adták át a Weöres Sándor-plakettet, amelyet 1993 óta minden évben odaítél az iskola egy pedagógusnak, egy diáknak és egy külsős személynek, aki nagy mértékben segíti az intézmény munkáját. Idén Wenczel Marianna pedagógus, Tóth Dávid 8. b osztályos tanuló és Beate Daugalies, a schwetzingeni testvériskola tanára kaphatta meg ezt az elismerést.
Horváth Attila elmondta még, iskolájuk előminősített referencia intézményből minősített referencia intézmény lett, mely hírről tegnap értesültek.
A második felvonásban vidám percekben mutatkoztak be az osztályok, majd a bemutató a tanári kórus közös dalával, a Nemcsak a húszéveseké a világgal zárult, ezt követően pedig az intézmény minden tanára és diákja együtt énekelte az Újra itt van… című slágert.
A több mint kétórás összeállítást a közönség végül vastapssal jutalmazta.
A kulturális bemutatóból származó bevételt a XXI. Század Gyermekeiért Alapítvány javára ajánlották fel a rendezők.

Képek:

nincsenek képek

Tóth Dávid
Dávid az iskola 8. b osztályos tanulója. Első osztályos korától kezdve az iskolai élet minden színterén jeleskedik. Tanulmányi eredménye is nagyon jó, rendre jeles, vagy kitűnő minősítést kap. Alsó tagozatos kora óta bontogatja szárnyait különböző vers- és prózamondó versenyeken. Ezen a területen kiemelkedő eredményeket ért el az elmúlt években. A tavalyi évben a Nagy Gáspár Országos Vers- és prózamondó Versenyen első, a „Regősök húrján” elnevezésű versenyen 2. helyezést szerzett. Tagja az iskolaújság szerkesztőségének, amelynek sikereihez jó ötleteivel, magas színvonalú munkájával nagymértékben hozzájárul ő is. Az elmúlt években az újság elnyerte az „Év diákújsága” címet is. Érdeklődése nem csupán a humán tantárgyak iránt felfokozott. A természettudományos és kézműves tevékenységek kapcsán is rendre a résztvevők között találjuk. Közösségi munkája is példaértékű. Az osztályközösség aktív tagja, kiveszi részét minden együttes programból. Példaértékű a diáktársaival kialakított kapcsolata is. Tagja az iskolai diákönkormányzatnak. Ebben az évben társai őt választották meg az Iskolai Diáktanács elnökének. Nem kell magyarázkodni, ha róla van szó, hiszen kedves beceneve: Tódi, fogalom az iskolában. Ha valaki ezt a nevet hallja, mindenki tudja, kiről van szó. Az iskolai rendezvények állandó szereplője. Megbízható, az általa elvállalt feladatokat tudásához, tehetségéhez mérten kiválóan teljesíti. Aktív részese az iskolai sportéletnek is. Tagja az iskola kézilabda csapatának, mely közösség az elmúlt hetekben a Megyei Diákolimpián 3. helyezést ért el. Az iskolában nyújtott és az iskola érdekében végzett tevékenységéért kapta a Weöres Sándor-plakettet.

Beate Daugalies
Beate Daugalies a schwetzingeni testvériskola, a Hilda Schule tanára. Több mint 15 éve résztvevője a két iskola közötti partnerkapcsolatnak. Mindig aktívan részt vállalt a diákcsere szervezésében, 2013-ban ezt a feladatot teljesen átvette. A Weöres-iskola utolsó látogatását is ő szervezte. Mindig arra törekedett, hogy a schwetzingeni tartózkodásunk problémamentes legyen, és hogy a tanulóink felejthetetlen élményekkel térhessenek haza. Odafigyelésének és lelkiismeretes tevékenységének köszönhető, hogy a két iskola közötti partnerikapcsolat a schwetzingeni igazgatóváltások és más személyes problémák ellenére mind a mai napig életben tudott maradni. Fáradtságos, lelkiismeretes tevékenysége elismeréseként kapta meg a Weöres Sándor-plakettet.

Wenczel Marianna
Wenczel Marianna diplomáját 1981-ben szerezte a Pécsi Tanárképző Főiskola matematika-műszaki ismeretek és gyakorlatok szakán. A diplomájával együtt oktatástechnológus képesítést is szerzett. A Weöres-iskolában 1988. augusztus 16-a óta dolgozik. Felkészültségét igyekezett mindig az intézmény érdekének megfelelően gyarapítani. Ennek eredményeként 2000-ben a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán számítástechnika tanári diplomát is szerzett. Rendszeresen versenyezteti tanítványait. Az általa felkészített csapatok közül az elmúlt években többen értek el kiemelkedő országos helyezést. A versenyeztetésben elsősorban az energiatakarékosság és a kézműves tevékenységek kaptak hangsúlyozott szerepet. Meghatározó személyisége az öko-iskolai tevékenységnek, de az iskola dekorálásában is jelentős szerepet vállal. A versenyek díjazásához készített ajándékaival mindenkinek kellemes meglepetést okoz. Kollégái munkája iránt érdeklődő, segítőkész. Minden közösségi programban az elsők között vesz részt. Az iskola honlapjának szerkesztésében, a naprakész tájékoztatásban is jelentős a szerepe. Az iskola érdekében végzett önzetlen tevékenységéért részesült a Weöres Sándor-plakett kitüntetésben.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!