Több ezer dollár támogatásban részesült a Refi


2014-04-05 01:15:25  | cikk: Babos Petra  | 


Több ezer dollár támogatásban részesült a Refi főképe
A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskoláját februárban kereste meg a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság, hogy segítené őket egy keretösszeggel, amennyiben megneveznek egy célt, ami a gyerekek javát szolgálja. A társaság négyezer dollárral támogatta az intézményt dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő ajánlásával és közreműködésével.
Az átadóünnepséget ma délután tartották az iskola dísztermében, melyen részt vett dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, országgyűlési képviselő, Ékes József, a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság elnöke, Steinbach József református püspök és Köntös László, a fenntartó Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője is.
Gránásiné Bácsi Tünde igazgató köszöntét fejezte ki az adományért, s elmondta, az összegből a földszinti termet, a 11. B osztály tantermét fogják felújítani, parkettáztatnak, festetnek, mázolnak, s kicserélik a villamos berendezéseket is, valamint új iskolabútorokat is vesznek az iskolába.
Dr. Kovács Zoltán az átadóünnepély kapcsán örömét és köszönetét fejezte ki a baráti társaságnak a nagylelkű felajánlásért.
A Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság 1998-ben kezdte meg működését, jelenleg 70 képviselő a tagja. Feladataik közé tartozik a két ország közötti jó kapcsolat ápolása, s az egyes intézmények támogatása. 2009-ben a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem és egy tajvani megye egyeteme baráti megállapodást kötött, melynek keretében magyar diákok tanulnak Tajvanon, a tajvaniak pedig Magyarországon.
- A tajvani emberek számára nagyon szimpatikusak a magyarok, szerintük kedvesek vagyunk. Tisztelnek bennünket és az oktatási rendszerünket, nagyra tartanak minket. Talán ezért is tartják fontosnak, hogy támogassák az országunkat. 2006 óta minden nagykövet adományozással is ki akarja fejezni, hogy nagyra becsülik az országot. A nagykövetek folyamatosan járják az országot és az adományokat is azoknak az intézményeknek adják, amelyek a legjobban megérdemlik. A vörösiszap katasztrófa után is támogattuk a károsultakat. Most a pápai gimnáziumot és egy pesti óvodát támogattunk, két egyházi intézményt. Pápa esetében dr. Kovács Zoltán kérése volt, hogy a református gimnáziumot segítsük - mondta Ékes József.
A felújítási munkálatok nyáron, a tanév befejeztével kezdődnek és várhatóan a jövő tanév elejére el is készül majd az új terem.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!