Szép Milán lett a diákkirály a Weöresben


2014-04-04 07:15:07  | cikk: Babos Petra  | 


Szép Milán lett a diákkirály a Weöresben főképe
A Weöres-hét keretein belül már hosszú évek óta hagyomány, hogy diákkirályt választanak a 8. osztályosok közül. Így történt ez idén is a Weöres Sándor Általános Iskolában, amikor a 20. diákkirályt választották meg. Idén a 8. a osztályos Nagy Bencére és a 8. b-s Szép Milánra voksolhattak a tanulók.
Horváthné Árvai Mária szervező hírportálunk kérdésre elmondta, a pünkösdi király mintájára iskolájuk tanulói, és persze tanárai is választanak diákkirályt.
- A Weöres-hét hétfőn kezdődött a két jelölt kampányával. Az intézményben mindig a nyolcadik osztályosok jelölnek osztályukból 1-1 diákot, akikre aztán lehet szavazni. Az osztályok nagyon segítették jelöltjük munkáját, együtt kampányoltak, plakátokat készítettek, együtt játszottak, vetélkedőt szerveztek. A kampány ideje alatt minden osztály készít plakátot a jelöltjéről, bejárnak az egyes osztályokba beszélgetni a diákokkal. A mai nap a jelöltek osztályainak vidám műsorával indult, majd kampánybeszédet is mondtak. A délelőtt aztán játékos feladatokkal folytatódott, s menetlevélen keresztül gyűjtötték a pontokat. A feladatokat négy csapat tudta összesen teljesíteni 90 perc alatt, ahol többek között rejtvény várt a tanulókra, illetve sportvetélkedőn mérték össze tudásukat. A jó hangulatú délelőtti program végén összesítették a titkos szavazás eredményét, s megkoronázták a diákkirályt, aki idén - szoros versenyben - a 8.b osztályos Szép Milán lett. Milán nagyon boldog, s mától ő a diákkirály az iskolában - mondta Horváthné Árvai Mária.
Szép Milán kérdésünkre elmondta, jó érzés számára, hogy az osztálytársai őt jelölték, s nem is gondolta, hogy ilyen sokan fognak szavazni rá, de boldogság töltötte el, amikor a nevét meghallotta.
- Rengeteg programot szerveztünk a hétre, volt diszkó, állatsimogató. Sütöttünk süteményt és játszottunk a kisebbekkel is. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki engem jelölt, igyekszem jó diákkirály lenni - mondta mosolyogva a fiatal fiú.
A Weöres-hét holnap zárul a kulturális bemutatóval a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!