Több mint ezren voltak kíváncsiak a Vízmű munkájára


2014-04-03 13:36:59  | cikk: mo  | 


Lezárult a Pápai Vízmű víz világnapi rendezvénysorozata. A társaság az idei évben többhetes programsorozatot szervezett az érdeklődők számára annak érdekében, hogy minél többen megismerjék tevékenységét, az egyes telephelyeken zajló munkafolyamatokat. Nem titkolt célja volt a Vízműnek, hogy népszerűsítse a Pápa-Tapolcafőn feltörő karsztvíz kiváló minőségét, ásványi anyagokban gazdag összetételét. Csapvíz – bármikor megengedheted magadnak – hangzik a Vízmű mottója, hiszen a szolgáltatási terület csővezetékein ásványvíz minőségű csapvíz érkezik a háztartásokba.

Szili Ágnes elmondta, a rendezvénysorozat látogatottsága felülmúlta az eddigi években tapasztaltakat, hiszen a programokra több mint ezren voltak kíváncsiak. A legnépszerűbbek a nyílt napok voltak, köztük a víztorony és a szennyvíztisztító telep megtekintése bizonyult a legérdekesebbnek. A laboratórium vezető elmondta, a víztorony tekintetében a fentről megcsodálható pápai látkép nyűgözte le az érdeklődőket, míg a szennyvíztisztító telepen a munkafolyamatok megismerését tartották izgalmasnak a látogatók. Szili Ágnes megjegyezte, sokan rácsodálkoztak arra, hogy a telepre beérkező szennyvíz másfél nap elteltével a mikrobiológiai szennyeződésektől mentesen távozik a természetbe.

A Vízmű szakembere kiemelte, már készülnek a Föld napjára, amelynek keretében április 22-én és az azt követő napokban ismét több programra invitálják az érdeklődőket. Továbbra is folytatódnak a nyílt napok, várják a látogatókat mindhárom telephelyükre, a tapolcafői vízbázisra, a szennyvíztisztító telepre és a víztoronyba is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!