A Gyurátz-kör vendége: Popovics Tamás profi ökölvívó


2014-04-03 13:17:50  | cikk: mo  | 


Popovics Tamást sokaknak nem kell bemutatni, főleg Pápán nem. A profi ökölvívó ugyanis városunkból indult, a sporttól visszavonulva most azonban egy másik oldalát ismerhettük meg. A küzdősport hazai képviselője Csavargó élet - Egy különös barátság és egy szenvedélyes szerelem története címmel írt könyvet, melyet a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör legutóbbi összejövetelén mutatott be a pápaiaknak.

Popovics Tamás elmondta, 2009-ben egy baleset következtében nagyot fordult vele a világ. Egy villamossal ütközött, s a balesetben akár meg is halhatott volna, de életben maradt, 11 törést szenvedett. Véleménye szerint semmi sem történik véletlenül, azóta másképp figyel környezetére és az emberekre. A sporttól nem, csupán a versenyzéstől vonult vissza, s új célokat fogalmazott meg életében. Így került felszínre a regényírás gondolata is. Mint mondta, az olvasás és az irodalom mindig közel állt hozzá, tiszteli Hemingway, Tolsztoj és Márai Sándor művészeti tevékenységét.

Az ökölvívóból lett író első regénye 2013 év végére állt össze, melynek eseményfüzére önéletrajzi ihletésű. Az irodalmi mű főhősének legnagyobb tanítómestere egy csavargó, egy különös öregember, akit Lev Nyilolajevicsnek nevez el, s aki először lelki-szellemi vezetője, majd igazi jó barátja lesz. A csodálatos helyszíneken, a Balaton-parton, az Őrségben, Székesfehérváron, Dél-Afrikában, Berlinben, Cannes-ban játszódó cselekmény bővelkedik izgalomban, meglepetésekben, utazásokban, találkozásokban, és – ahogy címből is várná az olvasó – mindent elsöprő szerelemben is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!