Tavaszi úszósikerek


2014-04-03 10:20:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tavaszi úszósikerek főképe
A Pápai Úszó Sportegyesület versenyzői a kecskeméti országos diákolimpia döntő után sem pihentek. A versenynaptár rendkívül sűrű, szinte minden hétvégére jut valamilyen verseny. Az elmúlt hetekben Szombathelyen, Hódmezővásárhelyen és Veszprémben adtak számot tudásukról az úszók, a versenyeket Babai Gergő edző elevenítette fel.
- Március 15-én Szombathelyen a Nyugat-Dunántúli Régió Bajnokság második fordulóján öt versenyzővel indultunk. Célunk, mint mindig a már úszott időeredményeink javítása mellett a versenyrutin szerzése valamint a szintidők teljesítése a vidék országos bajnokság előtt volt. Egy érmet sikerült szerezni - a legfiatalabb versenyzőnk - Tapsonyi Bálint harmadik helyezést ért el 100 méter hátúszásban. Húsz rajtunkból négy negyedik, és több ötödik, hatodik, hetedik helyezést szereztünk a rajtonkénti 25-30 fős mezőnyből. Ezt követően Hódmezővásárhely a LXVIII. Országos Rövidpályás Vidék Bajnokságon négy versenyzővel szerepeltünk. A háromnapos versenyen csak a kitűzött szintidőket elérő vidéki versenyzők szerepelhettek. 32 rajtból 31-ben sikerült az időeredményünket javítani. Sajnos dobogós helyezést nem értünk el, de számos hat-nyolc-tízedik helyezés az ország legjobb versenyzői között nagyon jó teljesítménynek mondható. Maga a verseny nagyon színvonalas és profi lebonyolítású volt, a Magyar Úszó Szövetség oldalán internetes élő közvetítéssel, sportkommentátorral és számos kamera közreműködésével az utolsó részletek is jól követhetőek voltak. Veszprémben az Úszósuli Körverseny harmadik fordulójában 15 sportolónk indult. Közülük hét versenyző első idegenbeli megmérettetése volt. A versenyláz legyőzése és a rutinszerzése volt a cél a már meglévő időik megjavítása mellett. Szépen teljesített az új csapat és a már rutinosnak számítók is. A pápaiak számos éremmel és oklevéllel tértek haza: három arany-, Tapsonyi Bálint (50 méter mell), Plegányi Bálint (100 méter gyors, 100 méter mell), egy ezüst-, Kocsis Eszter (100 méter gyors) és három bronzéremmel Plegányi Bálint (100 méter hát), Ferenczi Fruzsina (50 méter mell), Gulyás Erik (100 méter mell) növelték az egyesület éremgyűjteményét. Az újonc csapat a kilencedik helyre úszta be magát, ami biztató kezdést sugall.
Az egyesület legközelebb április első hétvégéjén a székesfehérvári korosztályos versenyen szerepel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!