Helyben készül a műanyagpalack a tapolcafői ásványvízhez


2014-04-02 23:11:31  | cikk: HuHa  | 


Helyben készül a műanyagpalack a tapolcafői ásványvízhez főképe
A tapolcafői ásványvizet helyben készülő palackokban hozzák forgalomba, hiszen a palackozó üzem társvállalkozása sikeresen pályázott a GOP ”Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című kiírásra és 20 millió forintot nyert el a beruházás megvalósítására. A palackfújó gép beszerzésére irányuló európai uniós projekt 33 százalék támogatási intenzitású, a fejlesztés összértéke megközelíti a 60 millió forintot. A berendezést múlt évben vásárolta meg a helyi F+Zs Bau Kft. és a gép telepítése után év végén sikeres próbaüzemet tartottak, így a palackgyártás megkezdődhet a tapolcafői telepen.
Mint megtudtuk, a 21. századi technológiát képviselő berendezés preform alapanyagot adagol a gyártósorra, melyet a gép előmelegítés után 40 bar nyomással fúj a kívánt sablon szerinti formára. A palackfújó 6000 palack elkészítésére alkalmas óránként és az alkalmazott fújósablonoktól függően 0,5 – 2 literes űrmértékű műanyag palackok készítésére használható. Az F+Zs Bau Kft. jelenleg másfél literes műanyag palackokat gyárt a gépsoron, melyek megrendelője a tapolcafői ásványvíz palackozó üzem, így nem csak a palackozás, hanem a palackgyártás is helyben történik és az összekapcsolt berendezések hatékony, energia- és költségtakarékos megoldást nyújtanak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!