Tapolcafői ásványvíz palackban


2014-04-02 22:23:40  | cikk: HuHa  | 


Tapolcafői ásványvíz palackban főképe
Ásványvíz palackozó üzemet épített európai uniós és hazai támogatással Bótakő Kft. Tapolcafőn. A helyi vállalkozás évekkel ezelőtt létesített fúrt kutat öntözési célokra, a vízvizsgálatok azonban azt mutatták ki, hogy kiváló minőségű, nátriumszegény diétára alkalmas vizet nyernek ki a kútból. A babavíz minőségű vizet ásványvízzé minősítették, a cég pedig ennek további hasznosításra pályázatot nyújtott be a Gazdaságfejlesztési Operatív Program vonatkozó kiírására és 2012-ben támogatást nyert az ásványvíz palackozó üzem létesítésére. A közel 120 millió forintos beruházást 30 százalékos támogatásban részesítette a döntéshozó, így 2012 végén megkezdődhetett az építkezés. Az elkészült üzemet Zsegraics Gyula ügyvezető mutatta be a sajtó képviselőinek tegnap.
Mint mondta, a „Cesarius ásványvíz üzem létesítése” című projekt infrastrukturális és ingatlan beruházást, eszközbeszerzést, valamint minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetését tartalmazta. Tapolcafő külterületén, a vállalkozás saját telephelyén zöldmezős beruházásként építették fel az 1000 négyzetméteres csarnokot, palackozó üzemmel, raktárral és kiszolgáló helyiséggel. Az üzembe modern palackozó gépsort vásároltak palackszállító pályarendszerrel, palacköblítővel, palacktöltő és záró berendezéssel, kupakfelhordóval, dátumozó-feliratozó, cimkéző géppel. A gyártósort zsugorfóliázó, rakományrögzítő gép egészíti ki, így az ásványvíz palackozás teljes munkafolyamata elvégezhető az új üzemcsarnokban a korszerű berendezésekkel.
A gyártósor telepítése és beüzemelése a múlt év végén megtörtént, a próbaüzem sikeresen lezajlott, az üzemszerű működés megkezdődhet a tapolcafői telepen, mely évi 50 millió liter ásványvíz palackozására alkalmas. A projekt munkahelyteremtéssel is járt, a próbaüzemig nyolc fővel bővült a társaság dolgozói létszáma és további nyolc főnek ad munkalehetőséget a Kft. a folyamatos gyártás beindulásától.
A cégvezető hozzátette, a tapolcafői ásványvíz forgalmazására több kereskedelmi céggel folytat tárgyalásokat és az üzemszerű működés megkezdését követően - egyelőre nem saját márkanévvel – az üzletekben is elérhető lesz a kiváló minőségű tapolcafői víz. A további tervek szerint saját néven is palackoznak majd helyi ásványvizet, amihez a város vendéglátó egységeiben és üzleteiben is hozzá lehet jutni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!