Meglopta ismerősét


2014-04-02 08:15:52  | cikk:  | 


Baráti beszélgetésre érkezett, majd egy pénztárcával távozott az a 48 éves Pápa környéki településen élő férfi, akit 2014. március 31-én este lakásán fogtak el a Pápai Rendőrkapitányság járőrei.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított egy falubelijénél volt látogatóban 2014. március 31-én délelőtt. Az egyik szobában beszélgettek, majd néhány óra múlva a vendég távozott. A házigazda ezt követően vette észre, hogy a széken levő pulóverének zsebéből eltűnt a pénztárcája, amelyben személyazonosító okmányai voltak. A rendőrség értesítését követően Bóka Péter r. főtörzsőrmester főhatárrendész és társa Kovács Péter r. őrmester felkeresték a sértettet, majd meghallgatását követően a délelőtti látogatója lakására mentek. Az otthon talált férfi az egyenruhásoknak elismerte, hogy meglopta ismerősét. Elmondta, hogy a beszélgetés során kihasználta vendéglátójának figyelmetlenségét, és egy alkalmas pillanatban eltulajdonította a székre terített pulóver zsebében levő tárcát. Hazafele menet átnézte a bukszát, de abban készpénzt nem talált, így az iratokkal együtt bedobta egy bokorba. Elfogását követően a bokorból előkerült a pénztárca, benne valamennyi irattal, így azt a rendőrök visszaadták jogos tulajdonosának.

A gyanúsított ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Képek:

nincsenek képek