A PELC tehetségei sportélettani vizsgálatokon vesznek részt


2014-03-31 15:51:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A PELC tehetségei sportélettani vizsgálatokon vesznek részt főképe
Dr. Petrekanits Máté irányításával április 1-jén a PELC kilenc tehetséges játékosa vehet részt a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) terhelés-élettani laborjában egy komplex sportantropometria, nyugalmi és terheléses méréseket magában foglaló vizsgálaton. A PELC nem titkolt szándéka, hogy azokat a játékosokat, akiket a legígéretesebbnek tart, tudományos eszközökkel, sportélettani szempontból is feltérképezze. A jövőben, több turnusban további tehetségek vizsgálatát is tervezi az egyesület – olvasható a honlapjukon.
- Egy gyerek testi-lelki egészsége szempontjából egyaránt fontos, hogy a szülők – amikor rászánják magukat – a megfelelő sportágat válasszák ki számára. Ebben segítenek mindazok a modern eszközök és felmérések, amelyeket dr. Petrekanits Máté tud felvonultatni a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) terhelés-élettani laborjában ahol több mint harminc éve végeznek sportantropometria és terheléses méréseket, a korábbi 146-szoros válogatott röplabdás számítógépein a legtöbb magyar élsportoló adatai megtalálhatók – írja az utanpotlassport.hu
A hosszú évtizedek alatt összesen 170 ezer embert vizsgáltak meg: kezdve gyerekekkel fiatal felnőtteken át az idősebbekig. Minden korosztály számára hasznos információkat tartogat a felmérés, a PELC szempontjából a vizsgálatok azon vetülete bír nagy jelentőséggel, hogy tehetségeik milyen eséllyel alkalmasak a továbbiakban az élsport követelményeinek teljesítésére.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!