Nagyapját károsította meg


2014-03-31 08:02:20  | cikk:  | 


Nagyapját megkárosító gyanúsított ellen folytatott nyomozást zárt le a Pápai Rendőrkapitányság.

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta le az ellen a 19 éves csóti fiatalember ellen folytatott nyomozást, aki a tavalyi év nyarán nagyapja bankszámláját saját célra használta jogosulatlanul.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2013 májusában és júniusában – a nagyapja bankszámlájának adatait ismerve – több alkalommal a sértett pénzét használva egyenlítette ki saját számláit, töltötte fel mobil egyenlegét és vásárolt laptop táskát. Az illetéktelen tranzakciókkal több, mint százezer forinttal károsította meg idős hozzátartozóját.

Az elkövető gyanúsítottként tett vallomásában a cselekményt elismerte. Elmondta, hogy egy ízben nagyapja arra kérte, hogy vegyen le pénzt a bankszámlájáról, ekkor szerezte meg a bankkártya számát és a hozzá tartozó PIN kódot.

Az eljáró hatóság 2014. március 28-án vádemelési javaslattal küldte meg a készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait a Pápai Járási Ügyészséghez.

Képek:

nincsenek képek