Győzelemmel kezdte a rájátszást a Motax Concordia Pápa


2014-03-29 10:49:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelemmel kezdte a rájátszást a Motax Concordia Pápa főképe
Nem volt sok ideje a pihenésre a Motax Concordia Pápa KC csapatának, hiszen múlt héten alig zárultak le az alapszakasz küzdelmei, ezen a héten máris kezdetét is vette a rájátszás. Mint arról korábban beszámoltunk Vajda Balázs csapata az elkövetkezendő hetekben az 1-8. hely valamelyikéért lép pályára. A rájátszásban a nyugati négy csapat az MTK-Törökbálint, a Bonyhád, a Motax Concordia Pápa KC és a TF-Budapest mellett keletről a MAFC, az Eger, a Kecskemét és a Debreceni EAC versenghet a dobogós helyekért. A play-off-ot a Törökbálint várhatta a legkedvezőbb pozícióból, Molnár István csapata 19 győzelmet szerzett a nyugati csoportban, a Pápa az ötödik helyről vágott neki a mérkőzéseknek. Első ellenfelük a keleti csoport második helyezettje, az egri Eszterházy Károly Főiskola volt, akik 22 mérkőzésen 18 győzelmet arattak, négy alkalommal pedig alulmaradtak ellenfelükkel szemben. Pozitív előjelekkel indult a bemelegítés, hiszen a sérüléssel bajlódó Henrik, illetve az eltiltását letöltő Kálmán is a többiekkel együtt készült a mérkőzésre. Rendkívül nehéz csata várt a Motaxra, akik a Henrik, Kálmán, Keresztes, Vajda, Simon kezdő ötössel vágtak neki a küzdelemnek. Az első percekben kissé ráijesztett a vendégcsapat a szép számban kilátogató hazai szurkolótáborra, hiszen az első öt támadásukból hiba nélkül teljesítettek, melynek minimális előny lett az eredménye. A hazaiak sem adták könnyen magukat, tartották a lépést, sőt az ötödik percben már náluk volt az előny (16-13). Rendkívül izgalmas, és színvonalas mérkőzés kezdett kibontakozni, szerencsére ez a későbbiekben sem változott, a pápaiak négypontos előnnyel várhatták a rövid szünet utáni folytatást (26-22). A vendéglátók váltott védekezéssel próbálták elbizonytalanítani az egrieket, ám ez sajnos ellenkezőleg sült el, több biztos hárompontos kosárral felzárkóztak a vendégek. A félidőre minimális Concordia előnnyel vonultak a felek (46-45). Hosszas értekezés után jöttek ki a hazaiak az öltözőből, ám ez a harmadik negyedben meghozta eredményét. Parádés védekezéssel 14 ponton tartotta ellenfelét a PKC, mely szebbnél szebb találatokat ért el, így magabiztos előnyt épített ki a záró játékrészre (72-59). A játék minden elemében felülmúlta riválisát ekkor a Motax, melyben főként Keresztes és Kálmán villogott. A rutinos irányító és center páros 16 ponttal terhelte meg az ellenfél gyűrűjét. A negyedik negyedben folytatta szárnyalását a Veszprém megyei alakulat, ebben az időszakban az addig jól teljesítő Henriket már nélkülözhette a csapat, míg Ács és Horváth hatékony védekezésével vétette észre magát. A negyed során a fiatalok is szóhoz jutottak, és jó teljesítményükkel tovább növelték a különbséget. A pontot az i-re Simon tette fel biztoskezű hárompontosával, mellyel teljesítette a 100 pontos álomhatárt a PKC és magabiztosan nyerte meg az első rájátszásbeli mérkőzését.

Motax Concordia Pápa KC - EKF-Eger-HÉSZ 102-80 (26-22, 20-23, 26-14, 30-21)

Vajda Balázs: Nagyon örülök a hazai győzelmünknek. A mérkőzés legnagyobb részében kontroláltuk a találkozót, és végül magabiztosan nyertünk közönségünk támogatásával. A pályára lépő összes játékosnak jár a gratuláció, hiszen ismét egy erős ellenfelet sikerült legyőznünk, okos játékkal. Remélem az elmúlt hetek teljesítményéből tudunk erőt meríteni az elkövetkező idegenbeli mérkőzésekre.

A pápai csapatra három idegenbeli találkozó vár, sorrendben április 1. MAFC, április 19. Mercedes-Benz Gyár KA, április 26. EKF-Eger-HÉSZ SE. A szurkolók legközelebb április 30-án szerdán 18 órától láthatják kedvenceiket hazai pályán, az ellenfél a budapesti MAFC lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!