Lezajlott a járási matematika verseny a Tarczyban


2014-03-28 07:52:13  | cikk: Babos Petra  | 


Lezajlott a járási matematika verseny a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskolában már tizenöt éve hagyomány, hogy matematika versenyre invitálják a város és a környék 2., 3., 4. osztályos tanulóit. A megmérettetésre idén is szép számmal jelentkeztek a diákok, Pápáról az összes általános iskola, míg a járásból Ugod, Csót, Vaszar, Marcaltő és Homokbödöge 28 tanulója képviseltette magát.
A versenyzőket Cser László igazgatóhelyettes köszöntötte, majd a 3. a osztály ráhangoló, vicces matematikai idézetekből összeállított rövid műsora után el is kezdődött a megmérettetés.
- A versenyt hiánypótló szándékkal Hortobágyiné Bors Judit indította útjára,- aki azóta is aktív szervezője a rendezvénynek, - mivel az alsós korosztálynak matematikából nincs igazán versenyzésre lehetősége, csak a levelezős vetélkedőkön. A feladatokat az iskola matematika tanárai állították össze, melyek főként logikai típusúak, szövegesek, és leginkább a számolási készségüket mérik fel, nem konkrétan a tananyagot kérdezik a gyerekektől. A mai versenyt egy házi forduló is megelőzte a Tarczy-iskolában, amelyen 80 diák vett részt, s évfolyamonként a legjobbak jöhettek a megmérettetésre - tájékoztatta hírportálunkat dr. Kalmárné Bóka Ildikó, a verseny egyik szervezője.
A másodikos diákok munkáját az alsós tanítók, míg a harmadikosokét és negyedikesekét a felsős tanárok javították ki. Minden résztvevő emléklapban, a legjobbak oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek.


Képek:

Eredmények:

2. évfolyam:
1. Császár Tamás- Munkácsy
2. Kondor Dorina-Tarczy
3. Sandl Fruzsina- Marcaltő

3. évfolyam:
1. Tardos Luca-Tarczy
2. Györkös Andor-Tarczy
3. Gulyás Bálint-Munkácsy

4. évfolyam:
1. Váczy Dorottya-Munkácsy
2. Pődör Máté-Szent István Róm. Kat.
3. Halbik Máté-Weöres
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!