A 2013-as év legeredményesebb sportolóit díjazták


2014-03-27 13:17:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A 2013-as év legeredményesebb sportolóit díjazták főképe
Ahogy azt már friss híreink között olvashatták, Pápa Város képviselőtestülete mai ülésén díjazta a 2013-as esztendő legjobb férfi és női sportolóját, legjobb edzőjét és legjobb csapatát. Az előző években megszokottaktól eltérően ezúttal nem szakáganként díjazták a kiemelkedő teljesítményt elért sportolókat, hanem a díjazottakról egy ötfős szakembergárda döntött. A bizottság azok közül jelölhetett, akik 2013-ban megrendezett és lezárult, a Magyar Olimpiai Bizottság által elismert országos sportági szakszövetségi vagy sportági szövetségi versenyrendszerében szervezett országos bajnokságon helyezést, valamint az adott sportágban magyar válogatott kerettagként Európa- és Világbajnokságon jelentős eredményt értek el. Az év sportolónője Vörös Seron lett, aki a judo országos bajnokságban második helyet ért el. Az év sportolójaként díjazták Nagy Gergelyt, aki kalapácsvetésben a felnőtt téli országos bajnokságban és az országos felnőtt bajnokságban negyedik, az országos utánpótlás bajnokságban pedig második helyezést ért el. Az év csapata a Motax Concordia Pápa KC együttese lett, amely az NB II nyugati csoportjában a 2012/2013-as szezonban bajnok lett. Az év edzője címet Kis Károly, a PSE atlétika szakosztályának edzője nyerte el. Dr. Áldozó Tamás a 2013-as esztendő lezárultát követően kért fel egy ötfős bizottságot, (Kis Károlyt, az egyéni sportágak képviseletében, Vajda Józsefet, a csapatsportok képviseletében, Oroszvári Pétert a testnevelő tanárok képviseletében, Végh Józsefet, a küzdősportok képviseletében és Tóth Pétert a város képviseletében) hogy az egyesületektől beérkezett információk alapján tegyenek javaslatot a díjak adományozására.
- Örömteli, hogy olyan sportteljesítményeket tudtunk elismerni, melyek vitán felül állnak – mondta a polgármester. Külön öröm számomra, hogy az év sportolója és az év edzője az atlétikai szakosztályból került ki, hiszen az atléták utánpótlás szinten a korábbi években is komoly eredményeket értek el. Nagy Gergely bebizonyította, hogy a legklasszikusabb amatőr feltételek mellett is ott lehet lenni egy olyan sportág élmezőnyében, ahol az aktuális olimpiai bajnokot Magyarország adja. Kis Károly érdeme mellett sem mehetünk el, aki számos országos bajnoki címet sorolhat fel az általa edzett sportolók eredményeiként. Gratulálok Vörös Seronnak is, azt remélem, hogy judósaink a felkészülési feltételeik jelentősen javulásával a következő években is szép sikereket érnek majd el, hiszen országosan is ritka, hogy egy sportág önálló edzőteremmel rendelkezzen. A pápai kosárlabda csapat az elmúlt szezonban az NB II-es bajnokság élén végzett, majd a négyes döntő után a feljutást is kivívta, idén pedig bizonyították, hogy az NB I/B-ben is a legjobbak közé tartoznak.
Mint megtudtuk, a bizottság javaslatot tett arra, hogy a jövőben kerüljön sor az Év Senior Sportolója díj átadására is. A város sportéletének jellemzője ugyanis, hogy az utánpótlás és diáksport területén számos szép eredmény születik a városi egyesületek színeiben. Azonban a tehetségek felnőtt korba lépve továbbtanulás illetve jobb lehetőségek, feltételek keresése miatt elhagyják a várost és a városi egyesületeket. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy a senior korosztályban újra eredményeket tudnak felmutatni a pápai színekben sportolók, főleg a városba való visszatérés okán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!