Megyei sakk diákolimpia


2014-03-27 11:46:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megyei sakk diákolimpia főképe
Hétvégén rendezték meg Ajkán a megyei egyéni sakk diákolimpiát az értékszám nélküli versenyzőknek – ők azok, akik még nem játszottak egy meghatározott számú mérkőzést Élő - pontosok ellen, a pontszámítási rendszert a Veszprém megyei Egyházaskeszőn született Élő Árpádról nevezték el. Ez az első év, hogy az értékszámmal rendelkező versenyzők nem vehetnek részt ezen a versenyen, ők rögtön az országos versenyre mehetnek, amelyet külön rendeznek meg az értékszámos illetve értékszám nélküliek számára. A sakkozók iskolájukat képviselték a megmérettetésen. Öt vagy hét fordulós svájci rendszerben zajlottak a küzdelmek 25-25 perc gondolkodási idővel, a rapid szabályok szerint. A sikerek most sem maradtak el, a pápai és pápakörnyéki iskolák diákjai – köztük öt PSE versenyzővel – egyebek mellett hét első helyet szereztek – így amennyiben iskolájuk benevezi őket, készülhetnek a kétnapos országos versenyre, melyet május végén, június elején a fővárosban rendeznek meg - tudtuk meg Kiss Csaba szakosztályvezetőtől.

Eredmények:
II. kcs (2003-2004)
1. Czemmel Viktória (Tarczy)

III. kcs (2001-2002)
1. Varga Barbara (Szent István)
3. Farkas Dorina (Tarczy)

IV. kcs (1999-2000)
Lányok:
3. Erdélyi Flóra (Erkel)
Fiúk:
1. Balogh Bálint (Munkácsy)
2. Dömötör Balázs (Pápateszér)

V. kcs (1997-1998)
Lányok:
1. Varga Éva (Petőfi)
Fiúk:
3. Varga Martin (Mezőgazdasági)

VI. kcs (1994-1996)
Lányok
1. Kathi Bíborka (Református)
Fiúk:
1. (megosztva) Nyári Richárd és Aczél Benedek (mindkettő Református)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!