Sikeres volt a népdaléneklési verseny az Erkelben


2014-03-26 20:59:08  | cikk: Babos Petra  | fotó: Erkel Iskola  | 


Sikeres volt a népdaléneklési verseny az Erkelben főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már hagyomány, hogy évről-évre megtartják a Kodály Zoltán tiszteletére szervezett népdaléneklési versenyt, hiszen az intézmény fontosnak tartja a hagyományok ápolását. Az idei megmérettetésre 40 diák jelentkezett. A verseny szervezője, dr. Szatmáry Péterné Rédei Margitta érdeklődésünkre elmondta, a cél az, hogy a tanulók a Kodály-féle népdalokkal megismerkedjenek.
A megnyitón az iskola fiúkórusa és a 7.z osztály lányai együtt énekeltek egy felvidéki népdalcsokrot.
- A mai versenyt egy előválogató előzte meg, osztályonként a legjobb három tanuló juthatott tovább elsőtől nyolcadik osztályig. A versenyre a tanulók saját, kézzel készített nevezési lapjukkal érkeztek, melyen fel kellett tüntetniük, hogy mit is fognak énekelni. A gyerekek egy szabadon választott, valamint egy kötelező darabot énekeltek el. Ez utóbbi az Este van, este van című dal volt - tájékoztatta hírportálunkat munkaközösség vezetője.
A diákokat az intézmény énektanárai bírálták el. A legjobbak csokoládét kaptak.


Képek:

Eredmények:
1.,2. évfolyam:


1. Nagy Kíra 1.a

2. Németh Dorottya 2.z

3. Kovács Anita 1.a


3., 4. évfolyam:

1. Ruip Brigitta 3.z

2. Stankovics Luca 3.z

3. Mátics Napsugár 4.z



Felsősök:

1. Sántha Flóra 8.a

2. Baki Nikolett 7.z

3. Simon Vanda 8.z


Felsős fiúk:

1. Nemes Mátyás 7.z
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!