Kerti gépeket és kerékpárokat loptak


2014-03-26 10:49:47  | cikk:  | 


Vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ellen a lovászpatonai és nemesgörzsönyi férfi ellen folytatott nyomozást, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2013. május 15-én egy nemesgörzsönyi ház melléképületéből műszaki cikkeket loptak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 21 éves lovászpatonai férfi és társa, egy 26 éves helyi lakos 2013. május 14-éről 15-ére virradó éjjel felkerestek egy nemesgörzsönyi ingatlant. Az udvarban levő melléképület lakatját leverték, majd ellopták az ott talált fűnyírót, rotációs kapát és egy 5 literes benzines kannát, benne 3 liter üzemanyaggal. A több tízezer forintot érő kisgépeket hazavitték és még aznap darabokra szedték. Másnap a fémhulladékot pár ezer forintért eladták egy helybéli kereskedőnek. A nyomozás során arra is fény derült, hogy a lovászpatonai gyanúsított 2013. november 24-én Lovászpatonán két kerékpárt lopott el az egyik ház nyitott melléképületből, majd 2014. január 4-én Nemesgörzsönyben kerékpárvázat tulajdonított el egy lakatlanul álló ház udvaráról.

Az eljáró hatóság a lopás vétség és bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás iratait 2014. március 25-én vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészséghez.

Képek:

nincsenek képek