Happy Napot tartottak a Csókai Óvodában


2014-03-26 08:00:00  | cikk: Babos Petra  | 


Happy Napot tartottak a Csókai Óvodában főképe
Fogyasszunk minél több vizet! Hangzott el a Csókai Óvoda víz világnapjához kapcsolódó Happy Napján hétfőn és kedden. A Csókai Óvoda „Zöld Óvoda” lévén nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre, s ennek keretein belül minden évben tartanak „zöld napokat és ünnepeket”, a különböző jeles napokhoz kötődően. Az intézmény a víz világnapjáról már a múlt héten megemlékezett, de megtartották úgynevezett Happy Napjukat is, amikor „vizes” játékokat játszottak, népszerűsítve ezzel is az ivóvizet.
Tunnerné Buzás Éva óvodavezető hírportálunknak elmondta, az Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézet és az Egészségügyi Minisztérium támogatásával már több éve működik a Happy (Hungarian Aqua Promoting Program in the Young) vízfogyasztást népszerűsítő program, melyhez az óvoda idén is csatlakozott.
- A víz világnapja egy jelentős „zöld ünnep” nálunk. A gyerekek már nagyon sokat tudnak a vízről, s annak fontosságáról, megóvásáról. A tavalyi év sikerein felbuzdulva idén is csatlakoztunk a Happy Naphoz, melynek keretein belül vizes játékokat játszottunk, különböző izgalmas kísérletek soránmegismerkedtünk a víz tulajdonságaival, készítettünk sóhídat is. A Happy Nap célja, hogy a gyerekekben tudatosítsuk, hogy fogyasszanak minél több vizet, és lehetőleg csapvizet, ugyanis a pápai víz nagyon tiszta és egészséges. Minden óvodásunk egy-egy kisüveg ásványvizet is kapott. Minden csoport kiválasztott egy-egy vizizsarut, akik az érkező szülőknek és gyermekeknek felhívták a figyelmét arra, hogy ma Happy Nap van, és hogy mennyire fontos az ivóvíz fogyasztása.
Kalmár Dorina már tudja, hogy a vízkészlet megóvása nagyon fontos, pontosan azért, hogy egészségesek legyünk. A kislány szereti a vizet, és gyakran fogyasztja.
Az óvodások természetesen a víz világnapja alkalmából a Tapolcafői Forrás Tanösvényre is kilátogattak, ahol megkóstolták a friss forrásvizet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!